16 april 2024

Konsten att överleva januari…

…det är inte det lättaste… Själv försöker jag i år panikläsa och suga ut det bästa ur ledigheten så länge det varar. Fram tills idag alltså för nu är det vardag och jobb och kvällsläsning som gäller igen. Då krävs grava ansträngningar för att inte förfrysa i vintermörkret. Min lösning är planering, och inte vilken planering som helst. I min almanacka är mycket stort och tydligt inskrivet att jag nästa helg ska sätta mig på tåget till Stockholm. Där tänker jag ägna mig åt första klassens slöande. Jag ska bo på hotell, läsa obscena mängder böcker, flanera planlöst och uppleva Stockholm utan krav och måsten. Och så ska jag träffa och gå på teater (och se Ömheten) med bästa Dark Places-Helena. Med sådana planer behöver man inte förtvivla tänker jag.

Hur fördriver du midvinterdemonerna, eller drabbas du inte av sådana? Och vad tycker ni att jag, helt kravlöst, ska passa på och uppleva i Sockholm när jag ändå är där?

20 tankar på “Konsten att överleva januari…

 1. Vad härligt det låter med en egenhelg så där! Vet inte om jag skulle kunna hålla mig till att bara läsa dock, skulle nog ge mig ut på stan alldeles för mycket.;) Låter som en ganska väl avvägd helg annars med mycket kultur och lite socialiserande.=) Ljuvligt!

  1. Det är nog inte helt omöjligt att jag ger mig ut lite på stan också, men då absolut inte utan bok 😉

 2. Här vidtas flera åtgärder för att hålla demonerna i schack:

  -Koka en enkel sylt med smak av sommaren http://bakbokmat.wordpress.com/2013/01/04/en-smak-av-sommaren/

  -Påminna sig om att det blir lite ljusare för varje dag.

  -Värdesätta både stora och små ljuspunkter i livet, så som spontana kramar från barnen, en oväntad sovmorgon, en Snövitmusikal tillsammans med mig:)) mm.

  – Tag till vara på det årstiden erbjuder. En fördel med mörkret är att ljuständning blir extra mysigt, snön gör promenaderna skimrande vackra och diverse vinterrelaterade aktiviteter finns för den hurtige.

  -Försök vara ute i dagsljuset då möjlighet ges för att insupa solenergin.

  -Sist, men inte minst, läs en massa härliga böcker!

 3. Jag tänkte proppa i mig en massa nyttigheter och D-vitamin och hoppas på det bästa. Det kombinerar jag med att sitta på rumpan och marathontitta tvserier och läsa böcker.

  Man får vara nyttig med måtta 😉 Sedan har jag ju en hund som rastar mig 4-5 gånger om dagen.

  1. Det låter som en väldigt trevlig strategi! Själv har jag ingen hund men att äta nyttiga saker och sitta på rumpan ska jag väl klara av 😉

 4. Bara att bita ihop några veckor till, efter lovet v.7 brukar det vända. Absolut hatar den här tiden på året. Blir att plöja tv-serier snarare än att läsa tror jag. Lite mindre motstånd. Låter härligt med en resa till Stockholm!

  1. Bita ihop ja, och tv-serier. Redan efter första arbetsdagen känner jag att jag inte orkar läsa, inte se på tv-serie heller förvisso men det ligger närmare i tankevärlden i alla fall..

 5. Själv försöker jag tänka att mörkret, som ännu härskar cirka 18 timmar om dygnet, snart kommer att ge vika när dagarna blir längre. Plus att jag räknar ner dagarna till min födelsedag som kommer snart, kanske med fler böcker

  1. Det där tankeknepet brukar tyvärr funka rätt dåligt på mig när jag är som tröttast och mest svartsynt. Att se fram emot födelsedag kanske kan funka dock, min är i augusti så det kanske kan bli en sorts målbild.

 6. Tvärtemot de flesta andra har jag inte avgett några nyttighetslöften. För att överleva januari måste man ha choklad! Men jag tänker mig att lunchpromenader ska bli en vana, så att man får lite ljus på sig mitt på dagen.

  1. Lunchpromenad låter som en mycket trevlig vana, önskar att jag orkade ta mig för att införa det också. Choklad är jag dock med på utan problem 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.