Fallvatten

Några ord om Fallvatten: Spännande, på en allt för jämn nivå spännande genom hela boken. Till en början hissnar jag, sen blir jag mest uttråkad. Till en början gillar jag karaktärerna, sen orkar jag inte längre. Och vattnet fortsätter att välla fram… Jag som inte gillade Populärmusik… inser att Niemi nog inte är författaren för mig, jag blir ju lite underhållen och ett tag är det verkligen toppklassig apokalyps men aggressiva karlar som jag inte förstår och som så uppenbarligen är skrivna för att äckla mig är exempel på sådant som får mig att backa undan.

Det är inte mitt det här, men med all säkerhet många andras och det är väl så det ska vara med den där delade smaken och allt. Mer vill jag inte skriva eftersom jag inte vill skriva ner en bok som är så uppenbart välskriven och spännande, Fallvatten är inte dålig, den passar bara verkligen inte mig. Balansera mig gärna och berätta om er upplevelse ni som läst och gillat!

7 svar på ”Fallvatten”

  1. Jag gillade inte heller ”Populärmusik…” och tänkte först inte läsa ”Fallvatten” men blev tipsad av min kollega att ge Niemi en chans till. Det är jag glad att jag gjorde för Fallvatten var en av de bästa böckerna jag läste förra året 🙂 Intressant hur smaken kan vara så olika:)

    Svara
    • Kul att du gillade! Jag tycker den där delade smaken är en av de roligaste sakerna med läsning och samtal om läsning, att vi upplever böcker på så olika sätt. Jag kände väldigt starkt när jag läste Fallvatten att det var just en sån bok, anledningen till att den inte är för mig är något helt annat än att den skulle vara dålig – jag tror att den inte talar mitt språk helt enkelt, Fallvatten och jag är inte på samma våglängd…

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.