Snart dags för Bokbloggarnas litteraturpris 2012

Jag hoppas att ni kom ihåg att rösta på böcker till bokbloggarnas litteraturpris innan nyår! Nu är de nominerade klara och de åtta med flest röster och som har chans att vinna är:

Fredrik Backman, En man som heter Ove, Forum
Jonas Gardell, Torka aldrig tårar utan handskar, Norstedts
Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren, Eld, Rabén & Sjögren
Christin Ljungqvist, Kaninhjärta, Gilla böcker
Melina Marchetta, Jellicoe Road, X Publishing
Jonathan Tropper, Boken om Joe, Gilla böcker
Carl-Johan Vallgren, Havsmannen, Albert Bonniers förlag
Elisabeth Östnäs, Feberflickan, Columbi Publishing

Eftersom jag nominerade också till priset 2011 så tillhör jag dem som får rösta på kandidaterna och således får känna maktkänslan i att bestämma vem som ska få priset. Jag har läst fyra av de nominerade böckerna (några befinner sig dessutom riktigt högt på min årsbästalista) och gillar dem alla väldigt mycket, snacka om att jag hade problem när jag bara fick rösta på tre… Nu är det alltså bara att invänta beskedet om vem som skrivit den enligt bokbloggarna bästa boken 2012.

4 svar på ”Snart dags för Bokbloggarnas litteraturpris 2012”

  • O ja, det är ett hårt jobb men maktens berusning väger upp all snålblåst 😉

   Jag vet inte hur många som är med och röstar (det stod nog i mailet jag fick men det tog jag bort så snart jag röstat), i år var vi ju 55 som nominerade i alla fall så något liknande kanske?

   Svara
 1. Jag hade också jättesvårt att välja tre av de ovan, trots att även jag bara läst (samma!) fyra av dem! Två av dem var för mig givna dock. Inte skrivit ihop någon årsbästalista (men kanske ska, trots att det närmar sig mitten av januari…) men i alla fall två av dem finns definitivt med på den.:)

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.