Hyllning till en ledighet

Jullovet är över, länge leve jullovet!

Tack vare förkylningar, uppskjutna resor, mer förkylningar, noll ork till städning, sänghäng och massor massor av läsning har den här julledigheten varit episkt bra.

Kravnivån har varit på noll liksom orken till sånt vi borde vilket resulterat i att det spelats en del på tv, iPad och med Lasse Majaspelet som barnen fick i julklapp. Och jag har förärats timtals av lästid. Riktigt lång, kvalitativ lästid. Sånt som aldrig julledigheten medför annars. Och jag har läst så himla mycket bra också, sånt som jag inte hunnit recensera än men som fått mig att mysa, gråta och längta till London om vartannat. Bästa sorten alltså.

Hur har dina helger sett ut? Ledig? I lästagen?

10 svar på ”Hyllning till en ledighet”

 1. Jag har också haft ett episkt bra jullov! Långledigt från plugg, största delen var vi ute i stugan på landet och gjorde inget viktigt. Läste böcker, åkte skoter, läste mer böcker. Det är härligt med lov 🙂

  Svara
 2. Jag har läst och läst och läst. 🙂 Förutom de tre dagarna med galna kräksjukan så har jag i stort sett e n b a r t läst. Mina kollegor tittade på mig som om jag vore tokig när jag berättade det men jag har haft det finfint.

  Svara
 3. Jag har läst. Lite grand. Blir aldrig som man tänkt sig riktigt… Men jag har läst mycket för barnen – och det är ju också läsning. Läste själv Håkan Nessers Himmel över London vilken jag tyckte om, även om jag tyckte att den där extra twisten med en extra berättare var lite överdriven och den fick jag inte ihop riktigt. Sen började jag med Now you see me av Bolton vilken verkar lovande. I övrigt har det som sagt blivit mycket Stina Wirsén och Barnens svenska historia – lär mig massor 🙂

  Svara
  • Bolton gillade jag mycket, Nesser har jag inte läst (inte den iaf) och Wirsen och annat barnskrivet har jag också läst tonvis av 🙂 och nej det blir aldrig som man tänkt sig, min ledighet skulle vara fylld av annat och blev fylld av läsning 😉

   Svara
 4. Två vekcors ledighet med bitvis ganska tråkigt väder gjorde att det blev en hel del läst. Jag har dessutom kommit fram till att det bästa är att bo på samma ort som de man ska fira jul med, för när man blir trött så är det bara att åka hem till sig (plus att man inte behöver resa i oberäkneliga vädret).
  Jag tilllät mig även vara tämligen asocial under de tre dagarna som jag plöjde Ingrid Carlbergs tjocka biografi om Raoul Wallenberg

  Svara
  • Det låter som ett väldigt trevligt upplägg, det är allt för sällan som en har tid att ta sig an de där mastodontverken som vill läsas…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.