16 april 2024

Jagannath

Fantastisk fantastik, kan det vara något? Jag har ännu inte lästa höstens sf-snackis Amatka (främst eftersom jag tror att det är den sorts sf som Kallocain och för sånt måste jag ha ett särskilt läshumör) men jag förstod förstås redan tidigt i höstas att Karin Tidbeck ska bli stor. Nu när hennes novellsamling Jagannath letat sig hela vägen från det amerikanska förlaget och hem till mig så vet jag också varför.

Jagannath är en helt galen samling berättelser och visst det är noveller, som jag ju har så svårt för men oj vad bra det är. Den där totala friheten i tanken och den otämjda fantasin, jag älskar det! Det finns några noveller som jag gillar lite mindre än de andra men det finns desto fler som jag älskar oreserverat. Riktigt, riktigt fint och oväntat. Amatka here I come…

Cheeky Frawg, 2012

5 tankar på “Jagannath

    1. Boken är nog inte alls för alla men den är väldigt fin, blev faktiskt förvånad över hur mycket jag tyckte om den och den lågmälda tonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.