Den glömda trädgården

Jag brukar säga att Kate Morton är den optimala höstläsningen men nu får jag nog nästan ändra mig till att säga att Morton istället är den perfekta julläsningen. Årets julhelg hemsöktes av förkylningar (all over the place) vilket betydde att jag mest slöade mig igenom det hela. Julafton firades traditionsenligt med mys och mat men resten av ledigheten gjorde jag typ inga knop. Jag slängde ihop lite rocky road-godis (vilket kan vara det bästa jag kom mig för under 2012) någon dag innan julafton men i övrigt slöades det hej vilt, med spel och med böcker. Jag julstädade inte ens huset, stressade inte över någonting och hade minimalt med dåligt samvete. Heja mig och förkylningen i ljuv förening!

Hur som helst, det blev en hel del läst under de sista veckorna i december och de flesta recensionerna här nu härstammar ur detta faktum. Den hemliga trädgården av Kate Morton blev en av de välsignade julsällskapen, och jag tror minsann att det kan vara hennes bästa, men då har jag förvisso inte läst den senaste som kom i höstas. Jag bryr mig ärligt talat mycket lite om det som händer i Australien men på de brittiska öarna händer nog för att jag ska ha fyllt actionkvoten för ett halvår. Minst.

Eftersom handlingen är aningens snårig att redogöra för så gör jag inte det. Istället kan jag säga att jag drabbades av allehanda begär när jag läste den här boken. Jag vill numera resa till London, bosätta mig i Cornwall och kräver att omgående få ärva och äga en bortglömd och undangömd trädgård, helst dock minus några av de där mörka hemligheterna som den i boken ruvar över…

Forum bokförlag

15 svar på ”Den glömda trädgården”

  • Jag har läst den men minns inte jättemycket, men författaren figurerar i den här boken och trädgården så det borde ju öka suget 🙂

   Svara
 1. Å! Den här läste jag de första veckorna i lillemans liv. Då vi mest låg i sängen tillsammans medan augustisolen lyste in genom gardinerna. En drömskt och väldigt magiskt ljus omvälvar den här boken för mig. Och är snarare sommarläsning än vinterläsning! Synd om det är hennes bästa eftersom jag ser så mycket fram emot att läsa mer av Morton!

  Svara
  • Å, vad det är härligt med de där böckerna man har särskilda band och minnen till. Och du behöver inte oroa dig, även om jag nog tycker att den här är bäst så är de andra väldigt bra också 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.