Överenskommelser

överenskommelserJag gillar Simona Ahrnstedt! Jag har förvisso alltid varit svag för romantik (hej tonårens Harlequin!) och historiskt (hej forskarutbildning) men de där intressena har varit väldigt svåra att kombinera. Det romantiska blir väldigt lätt och ofta mossigt när det kommer till könsroller och detsamma gäller det historiska mycket beroende på att könsrollerna var mossiga då också. Ahrnstedt lyckas ta sig förbi det där och är riktigt bra på att skriva starka kvinnor och män som älskar dem. Och det faller jag handlöst för.

Beatrice är en karaktär som jag tycker om från början, liksom Seth även om jag tycker att han är rätt trög ibland. Jag gillar att många personer introduceras och jag gillar att berättelsen är rätt stor och komplex. Och vissa av de saker som exempelvis Beatrice råkar ut för får mig att må illa på riktigt. Kvinnans utsatthet och vissa mäns maktmissbruk blir väldigt tydligt utan att för den skull skuldbelägga alla män och föra alla kvinnor till offerrollen. Snyggt!

Mina små invändningar rör slutet som hade kunnat kortas lite och att jag inte behövde riktigt alla sexskildringar men Ahrnstedt är å andra sidan bra på att skriva sex (vilket också är en ovanlighet) så det må absolut vara hänt 🙂

Nu ser jag fram emot nästa Ahrnstedtbok som enligt rapporter ska komma i sommar.

Ponto pocket (Tack Simona för läsexemplaret!)

11 svar på ”Överenskommelser”

 1. Jag gillar också Ahrnstedt bättre (tänkte recensera just Den vita frun i dagarna… eller när jag får tid). Jag blev så arg och ledsen när jag läste den här boken att jag mest ville slänga den i väggen. Då har författaren lyckats med att förmedla känslor!

  Svara
 2. Aah, vad lycklig jag blev när jag upptäckte Simona! Läser mest dark romance annars, eftersom jag håller mig mycket till fantastik, men oj vad bra hon är! Hennes andra bok, Betvingade, kommer i pocket i maj.

  Svara
  • Ja, hon är bra! Betvingade är också bra men jag gillar nog Överenskommelser bäst om jag måste välja. Ser mycket fram emot bok nummer tre.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.