13 april 2024

Bokbloggarnas litteraturpris 2012

Med tanke på hur boken dominerat bokbloggosfären sen den kom ut i höstas är det föga förvånande att årets pristagare är Jonas Gardell och hans superviktiga, superjobbiga och superfina bok Torka aldrig tårarna utan hanskar. Kärleken. Själv kunde jag aldrig ana att den av mig så djupt efterlängtade skönlitterära återkomsten av en favoritförfattare skulle få så djupgående effekt på så många. Samtalen jag haft om homosexualitet, AIDS och det samhälle jag växte upp i tack vare boken är oräkneliga och ovärderliga. Ett pris från bokbloggarna kanske är litet i den flod av hyllningar som ramlat över herr Gardell men jag är mycket glad att få vara med och hylla ytterligare. Så ytterst välförtjänt, hurra och allt det där, vi gjorde ett gott val!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.