En crossovertrio

Lyran efterlyser crossovertrio-litteratur till tematrion idag och eftersom jag skrivit om Coraline, en barnbok också för vuxna, idag och dessutom pratat crossover på jobbet så passar det mig synnerligen bra. För att undvika allt för många upprepningar hoppar jag över annars givna älsklingar som Jellicoe Road, Hungerspelen och Antiloper som jag redan sett hos andra. Istället väljer jag dessa:

Böckerna om Nancy av Elsie Johansson. Den här underbara skildringen av Nancy och hennes uppväxt, vuxenblivande och liv borde verkligen passa alla åldrar, det finns igenkänning för alla om det är det man är ute efter, och lärdomar att dra.

I dödsskuggans land av Alden Bell. Mörk och tung men ändå på något plan hoppfull. Skriven för ungdomar? Borde passa monsterdiggare i alla åldrar!

Och så The perks of being a wallflower (nyutgiven i dagarna under titeln Wallflower, av Gilla förlag) som hamnade lite i skymundan av Jellicoe road här förra året men är väl värd all den hajp den kan få.

Slutligen så är jag väldigt glad över att crossover-begreppet verkar vara på väg att sätta sig. Jag hoppas att det kan bli en väg in till stora nya läsupplevelser för såväl unga som äldre! Mer crossover till folket helt enkelt.

2 svar på ”En crossovertrio”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.