Bokrea tråkrea…

Så var det då återigen dags att försjunka i bokreakataloger i papprig och digital form. Själv har jag än så länge hunnit skaffa mig överblick över de stora nätbokhandlarnas rea, och det var väl inte så mycket att hänga i julgranen… Nu tänker jag inte hänge mig åt nostalgi och hojta om att det var så mycket bättre förr för det var det nog inte. Förr fick jag inte 50 böcker från förlagen per år och inte införskaffade jag 100 till utöver det heller. Det är helt enkelt svårt att locka mig nuförtiden.

En bok har jag beställt till mig själv, Wither, som verkar vara en spännande YA-sak. Sen blev det en hel del till barnen, lite Sigge, lite terapeutiskt om att man ska vara snäll, en barnklassiker och så en planvikarbok eftersom mina barn tyvärr utrustats med två föräldrar som är totalt hopplösa just på att vika pappersflygplan. Så helt värdelöst var det förstås inte, men lite tråkigt ändå. Den där tiden av ”Åh, men kolla!” och ”Jag kan inte vänta…” är tyvärr över vad det verkar…

Hur går det för er, hittar ni något att fylla på förråden med?

19 svar på ”Bokrea tråkrea…”

 1. Det blev fem böcker totalt, vilket trots det tunna utbudet är minst en dubblering från förra årets rea. Jag har gett upp den fysiska bokhandeln. För några år sedan stod man i minusgrader vid midnatt och väntade på att armbåga sig in i den trånga lokalen. Nu klickar jag kvickt mig igenom den via datorn.

  En bok hittade jag som jag precis har beställt för fullpris så den lär åka i retur. Jag har precis knåpat ihop ett inlägg om rean som kommer imorgon antar jag.

  Svara
  • Jag brukade också köa men där jag bodde öppnade rean först 6 på morgonen, jag minns det som bitande kallt och snöstorm varje år också (vilket kan stämma eftersom jag bodde i Gävle under den perioden). Nuförtiden kan jag möjligen besöka fysisk bokrea när de säljer ut den för halva priset…

   Svara
 2. Jag hittade inte en enda bok på nätbokhandlarnas rea som kändes lockande. 🙁 Otroligt tråkigt utbud i år, måste jag säga. Ska invänta sfbok och se om det finns något spännande där, annars hoppar jag nog över rean helt i år.

  Svara
 3. Nja, jag hittade någon bok som jag faktiskt velat köpa ett tag, dvs som legat på ”önskelistan” men annars är det mest böcker som ”jag skulle kunna tänka mig” men då har jag redan så mycket att läsa liksom. Lite småtråkigt ändå. I slutändan kommer det ändå att bli några hundralappar som går åt, det blir det alltid, men tråkigare än vanligt håller jag med om att det är.

  Svara
  • Ja visst är det! Jag har ju också beställt lite men mest till barnen och också den delen av rean var en besvikelse, tycker att jag brukar hitta mer till dem… Men det kan ju finnas trevligheter att hitta på med sparade pengar också 😉

   Svara
 4. Inte något faktiskt i fysisk form, jag köpte däremot Gillian Flynns ”Gone Girl” igår till min Kindle och började helt ologiskt läsa hennes förra bok ”Dark Places” som jag haft liggandes på Kindlen oläst i flera månader. (Det var dock ett bra val, jag hamnade dirket i ”bara ett kapitel till”-träsket tills klockan var över midnatt).

  Annars hade jag nog mest tänkt köpa några seriealbum med 70-tals manga, för det gör sig inte alls på bra Kindle. De är förmodligen inte på rea heller, men det kan ju vara bra att ha en ursäkt att köpa dem ändå 🙂

  Svara
  • Trevligt Flynninitiativ där. Hänge dig åt Dark places och sen Gone girl så kan du hänga med i mina och Enligt Os diskussioner om den sistnämnda 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.