Austen, Austen, Austen

Glöm det där jag sa om att skippa läsutmaningarna i år, kära ni. Nu har jag ändå Boktolvan och klassikerläsning, kan lika gärna slänga in en egenkomponerad utmaning också. Och det blir ett läsprojekt jag sugit lite på sen i somras faktiskt. Det är helt enkelt dags att återbesöka Austenland, big time. Jag vill gärna läsa om Jane Austens böcker, jag vill göra det på engelska (för första gången med de flesta) och jag vill kanske kombinera det med en omtittning av vissa filmatiseringar. Jag har inga som helst krav på att läsa alla romanerna under 2013 eller så, men jag vill gärna.

austen allaSom stöd för min läsning har jag min bokcirkel som än så länge uteslutande har ägnat sig åt Austenläsning (Emma, Övertalning och Stolthet och fördom såhär långt) men jag vill förstås gärna ha ännu mer sällskap. Därför tänkte jag samla ihop till en Jane Austendag sista lördagen i mars. Det blir lite som Gardellördagen jag ordnade förra året. Jag tänker skriva en del Austenrelaterat, betraktelser över enskilda böcker och kanske något om filmatiseringarna och så vidare. Den som vill får vara med och förgylla Austendagen med inlägg på egen blogg eller gästinlägg på Fiktiviteter för den som inte har någon egen blogg. Låter det bra? Någon som vill vara med? Lördagen den 30 mars är det som gäller. Vad du vill skriva om är helt upp till dig, kanske vill du läsa en Austenbok, kanske vill du skriva om en gammal favorit eller så vill du skriva en betraktelse över hur svårt du har för Austen som författare. Vad som helst. Maila mig senast söndagen den 24/3 om du vill vara med så slänger jag ihop ett schema så att alla kan hitta till alla Austeninläggen.

 

16 svar på ”Austen, Austen, Austen”

 1. Jaaa vad roligt! Jag försökte mig på att bara läsa Austen hela nov förra året men det gick sådär, blev lite för nyfiken på annat. Men jag läser gärna en till Austen och är med med lite reflektioner!

  Svara
  • Jätteroligt att du vill vara med och att du också, precis som jag, vill variera det vanliga litterära intaget med lite Austen 🙂

   Svara
 2. Oj, ser att jag valde samma datum för min barnbokslördag! Det var absolut inte meningen, och jag hoppas att Austen inte tar illa vid sig av mitt tilltag.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.