Läsningsenkät

Bloggveckan får avslutas med en enkät upphittad hos Bokbabbel.

1. Ljudbok eller bok i handen?
Bok i handen! Ljudböcker är inte min grej, jag anstränger mig så mycket att lyssna aktivt att jag glömmer att lyssna… Eller så lyssnar jag när jag kör bil och inser inte förrän jag storgråter att jag nog bör köra in till kanten…

2. Pocket eller inbunden?
Inbunden, de är snyggare i bokhyllan och så måste jag inte oroa mig så förtvivlat över att vika dem.

3. Påhittat eller verklighetsbasert? (fiction/nonfiction)
Fiktivitet förstås 🙂

4. Harry Potter eller Twilight?
Eh, måste jag? Harry Potter förstår jag mig ju som bekant inte på men jag fattar säkert galoppen när jag läser för barnen om något år. Twilight var underhållning för stunden, för att inte tala om filmerna som jag och maken skrattat riktigt gott åt. Det är härligt med filmer där höga hår och överspelat svåra ansiktsuttryck spelar huvudrollen…

5. Fantasyvärld eller vår värld?
Vår värld helst men väldigt gärna med inslag av det fantastiska.

6. Kindle, iPad eller annat?
iPad. Men börjar nu sedan ett oövertänkt lån av bibliotekets läsplattor bli väldigt sugen på att skaffa någon form av läsplatta också…

7. Låna eller köpa böcker?
Både ock! Jag köper förfärliga mängder böcker och lånar tillika förfärliga mängder. Sedan jag började jobba som bibliotekarie på riktigt har min lånestatistik skjutit i höjden, om köpestatistiken droppat i samma utsträckning låter vi vara osagt.

8. Bokhandlar eller online?
Jag älskar bokhandlar och handlar gärna i dem när jag har chansen. Huvuddelen av mina inköp sker dock av bekvämlighetsskäl på nätet.

9. Ensamstående bok eller trilogi?
Ensamstående. En seriebok måste locka med något alldeles extra för att jag ska engagera mig såpass. Jag är förtjust i ensamstående böcker om ca 170 sidor, eller trilogier om engelska politiker om 600 sidor per bok

10. Tjock bok eller tunn bok?
Som ovan – 170 sidor är optimalt men flera av mina mesta älsklingar är riktiga tjockisar.

11. Romans eller action?
?

12. Mysa under filt eller steka i solen?
Under! Eller i skuggan (av ett äppelträd kanske) när andra steker i solen.

13. Varm choklad eller latte?
Vid läsning? Te eller vanligt kaffe med mjölk. Dricker och äter sällan när jag läser…

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning?
Både ock. Vet jag att det är en bok jag ska läsa bums undviker jag kanske recensioner men är det en bok jag brinner efter att läsa så brukar jag kunna fixa att läsa den innan recensionsdatum (med hjälp av recex eller det faktum att väldigt många böcker kommer ut i handel innan recensionsdatum nu för tiden). För det mesta läser jag dock glatt recensioner av olästa böcker, jag brukar kolla vad mina gurus (Helena, Eli, Anna, Linda, Ela, Lyran + några till) tycker och så försöker jag hitta någon som har en avvikande åsikt och sen kör jag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.