Genrer och jerkor

Nu när våren verkar på väg och den här bokbloggaren börjar tina upp så är det nog dags att bloggjerka lite igen (det är ååår sen sist). För den som vill veta mer rekommenderar jag bokbloggsjerkainformationen hos Annika. Veckans fråga lyder:

Vilken genre önskar du att du kunde läsa men som du bara inte kan stå ut med?
Hu så svårt (kunde vi inte ha börjat med något enkelt när jag nu börjar på nytt?). Jag läser ju det jag vill läsa och det jag undviker vill jag inte läsa, eller? Jag skulle förstås önska att jag hade några fler lässpråk i rockärmen men det har ju ingenting med genre att göra… Fackböcker är jag ganska dålig på och det borde jag ju inte vara förstås men samtidigt – varför ska man kunna allt… Det finns naturligtvis böcker jag undviker och inte står ut med, om barnamord och ätstörningar, men det gör jag ju för att jag inte vill läsa… Jag måste således konstatera att jag inte kan svara på frågan… Får hoppa runt bland mina bloggkollegor och se om jag kan hitta ett svar att sno 😉

Uppdatering: Fantasy kanske? Jag vill likt alla sanna nördar älska fantasy men gillar varken Sagan om ringen eller Harry Potter, och troll och drakar ger mig utslag bara jag tänker på att läsa om dem. Och jag tog mig aldrig längre än till hälften av A game of thrones, vilket jag skäms och mår lite illa över. Ja gott folk jag tror att jag hittade ett svar tillslut…

10 svar på ”Genrer och jerkor”

 1. Fantasy är en liten besvärlig genre även för mig, trots att jag älskar Harry Potter 🙂 Det är något med alla fantasifulla varelser och detaljerat beskrivna annorlunda världar som får mig att tappa lusten.

  Svara
 2. Det är så kul att läsa alla olika svar. Har också lite svårt för fantasy men gillar Engelsfors-triologin, behöver nog några delar realism i det hela.

  Svara
  • Jag gillar också Engelsforsböckerna men har i övrigt svårt för häxerier, till och med när de dyker upp i älsklingsserien med Sookie Stackhouse (som i övrigt får räknas som en sorts fantasy jag gillar)

   Svara
 3. Fantasy och science fiction är nog de besvärligaste genrerna för mig. Jag gillade Harry Potter och Game of Thrones men sedan tog det stopp typ.

  Svara
  • Mm det är lite besvärligt, det värsta är ju dock att det kan finnas en hel del gömd i den där genrebeteckningen som jag skulle kunna gilla…

   Svara
 4. Äsch, jag är ju en fantasynörd av stora mått men har inte heller fastnat för Sagan om Ringen. 😉 (Däremot gillar jag filmerna.)

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.