Jag, bokbloggare

Feelgoodbibliotekarien hojtade till häromdagen och ville veta mer om oss bokbloggare, vilka vi är och vad vi kan göra tillsammans. Hon ställde några frågor och här kommer mina svar:

1. Varifrån bloggar du? (Jag önskar mig en bokbloggarkarta, därav frågan)
Ett litet samhälle någon mil norr om Karlstad i Värmland. Det är spännande med den geografiska spridningen, vi är flera bokbloggare från Värmland och en bor till och med på samma gata som jag 😉

2. Förslag på hur vi bokbloggare skulle kunna samarbeta mer och bättre med varandra?
Jag tycker verkligen att vi är rätt duktiga på det, för att fortsätta och bli ännu bättre tror jag att det handlar mycket om att övervinna sin blyghet, våga ta kontakt och komma med samarbetsförslag osv. Jag har inte träffat en bokbloggare än som inte gillar sånt… Sen kan naturligtvis praktiska saker som maillistor och liknande göra det lättare att träffas och ta kontakt vilket förstås är jättebra.

3. Förslag på hur vi skulle kunna samarbeta med bibliotek och/eller förlag? Som bibliotekarie skulle jag gärna kunna tänka mig att samarbeta med bokbloggare kring bokprat osv. Som bloggare vet jag inte riktigt ärligt talat, jag gillar det där med att vara lite anonym och delge andra min läsglädje på bloggen. Men då är jag ju som sagt bibliotekarie och får göra detsamma på arbetstid också, som bibliotekarie snarare än bokbloggare. Men sen kan en ju inte frikoppla det ena från det andra heller, krångligt… När det gäller förlagen så tycker jag det fungerar bra, med samarbete och vilja till nytänk från deras sida. Och det samarbete jag då talar om är framförallt recensionsexemplarsskickandet och de där fina mailen där någon frågar om jag vill läsa och recensera en bok som faktiskt visar sig vara perfekt för mig. Jag är svag för de förlag som verkar ha läst min blogg och känt in vad jag kan tänkas och inte tänkas gilla. Övriga samarbeten vet jag inte hur de ska se ut, jag vill ju inte som bloggare knytas till ett förlag så att jag inte kan förhålla mig självständigt till det jag läser men såna samarbeten tror jag nog inte att förlagen heller är intresserade av.

4. Beskriv dig själv i form av en befintlig eller påhittad boktitel!
I dessa tider av vintertrötthet är jag mycket upptagen av mitt vårlängt så ”Mot ljuset” kan nog vara en bra titel att beskriva mitt liv med just nu.

5. Vad vill du veta om mig och andra bokbloggare? Lägg till din egen fråga här och skicka utmaningen vidare till en bokbloggare som du är nyfiken på. Jag skulle vilja veta om det finns någon bok som förändrat ditt (och med ditt menar jag allas era) liv? Själv har jag flyttat över halva Sverige på grund av en bok en gång…

10 svar på ”Jag, bokbloggare”

 1. Nu blir jag ju nyfiken, vilken bok var det som fick dig att flytta över halva Sverige och hur orsakade boken detta?

  Svara
  • Det var en bok som heter Hämta, lämna, leva och handlar om föräldraskap. Jag läste den när jag väntade andra barnet och den fick mig att inse att det inte var hållbart att bo 40 mil från närmaste släkting med små barn eftersom vi behövde avlastning någon gång ibland. Så vi bestämde oss för att flytta närmare släkten helt enkelt 🙂

   Svara
  • Visst kan jag skriva ett inlägg om barnböcker, bara jag får göra det på morgonen innan jag drar igång Austendagen 🙂

   Svara
 2. Tack för svaret! Intressant att läsa att du flyttat så långt tack vare en bok 🙂 Kom att tänka på en bok som har haft en viktig roll för mig när jag träffade min nuvarande make…. Mer om det på bloggen.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.