Grattis Buffy

Idag är det prick 16 år sedan den första episoden av Buffy the vampire slayer visades på amerikansk tv. När jag räknar på det så inser jag att jag var väldigt mycket äldre än jag trodde när serien kom till Sverige… Jag trodde liksom att jag var jämngammal med Buffy (som var 15 i början av serien), I wish… men min åldersnoja åsido, Buffy firar alltså sweet sixteen idag och jag känner mig lätt nostalgisk. Det är inte långt bort att jag hemfaller åt ”såna tv-serier gör de minsann inte längre”-resonemang och annat trist och så kan vi ju inte ha det. Jag länkar istället till allt jag tidigare skrivit om älskade, fina, fantastiska Buffy och sen övergår jag till stillsamt kontemplerande över alla mina vänner i Sunnydale, och så min ålder då…

Kort om Buffy [januari 2010]

Säsong 4 [februari 2010]

Säsong 5 [april 2010]

Säsong 6 [augusti 2010]

Säsong 7 [september 2010]

Buffy som feministikon [mars 2011]

Spikes resa [september 2011, en del av Whedonhelgen]

Favoritavsnitt från Buffy, Dollhouse och Firefly [september 2011, en del av Whedonhelgen]

We aim to misbehave- favoritskurkar från Buffy, Firefly och Dollhouse [september 2011, en del av Whedonhelgen]

Jag blir sugen att starta en omtittning bara av att gå igenom de här inläggen igen, det är ju ändå två och ett halvt år sen sist…

9 svar på ”Grattis Buffy”

 1. Jag avslöjar min totala brist på bildning när det häller tv-program. Jag har inte sett ett enda avsnitt av Buffy… Inte än i alla fall! Vill dock gärna önska henne grattis på födelsedagen!

  Svara
 2. Buffy, kära Buffy, jag älskar verkligen denna serie. Har sett den i omgångar, fick hela serien när jag fyllde 30, prata om åldersnoja och jag fick faktiskt honom att se hela serien igen med mig, det är jag stolt över. Blir sugen att se om den, men är som alltid rädd att det magiska ska försvinna, att jag är för gammal, eller något sådant. Men vi får se.

  Svara
  • Jag såg också om med min man senaste gången det begav sig, han var väl inte riktigt lika exalterad som jag men det kan jag nog inte riktigt begära… Han gillade iaf 🙂

   Svara
 3. 16 år sedan? Men jisses, jag trodde också att jag var mycket yngre än jag uppenbarligen när den gick. Minns det t om som om jag fortfarande bodde hemma då. Så fel man kan ha. Som med så många serier (bortsett från Vita Huset, Vänner, The Wire och 24) slutade jag dock att se den efter första säsongen. Men det vore rätt kul att se några avsnitt igen nu.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.