Faithful place

Nu har jag gjort det! Jag har läst Tana French på engelska och möjligen är det därför som Faithful place är min favorit i serien såhär långt.


20130303-103407.jpg

Till skogs gillade jag men förvirrades också lite av, Okänt offer tyckte jag ännu mer om men intrigen kändes samtidigt lite långsökt. Hon är duktig på att skriva kraktärer French och i varje bok saknar jag den förra huvudpersonen så hjärtat blöder. Frank Mackey som är huvudperson i Faithful place var min favorit redan i förra boken. Och jag älskar honom nu också.

När Frank tvingas återvända hem till sin familj och sitt förflutna i Faithful place vill jag egentligen inte följa med honom. Det står så oerhört klart redan från början att han gjorde rätt som stack, även om konsekvenserna, ska det visa sig, blev förfärliga. Frank är hård, hjärtlös, förstörd, kärleksfull och förhärdad. Det är omöjligt att inte heja på honom. Hans familj är förstås förfärlig men med vissa undantag kan det mesta förklaras och kanske förlåtas (men det är förstås inte min sak att göra just det). Mordgåtan är som vanligt underordnad i den här serien, den driver historien framåt men är egentligen en fond som relationsdramat utspelas framför.

Allra bäst tycker jag om Franks relation med Holly, dottern, det är hon som ställer alla de viktiga frågorna, hon som reagerar och får saker att hända. Och Frank menar verkligen allt han säger om att ljuga och skydda henne ända in i döden. Frank är helt enkelt en trovärdig karaktär som älskar och avskyr sin familj och som utan tvekan skulle offra allt för Holly. Som föräldrar gör, eller i alla fall bör göra.

Faithful place av Tana French. Hodder & Stoughton

8 svar på ”Faithful place”

  1. Åh, intressant! Faithful Place är den French-bok jag har tyckt minst om (har ännu inte läst Broken Harbour dock). Har svårt för Frank och tyckte att mordgåtan var förutsägbar. Men jag håller helt med dig om att French är bäst i originalspråk.

    Svara
    • Spännande! Jag håller absolut med när det gäller mordgåtan, den är förutsägbar och egentligen rätt ospännande, men eftersom jag gillar Frank så mycket (redan i förra boken alltså) så gör det mig inget. Stämningen är så härligt klaustrofobisk och hopplös…

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.