En långlista

Longlistan för Womens prize for fiction (fd orange prize for fiction) publicerades häromdagen och som alltid är det en inspirerande lista. Två av böckerna, Bring up the bodies och Gone girl, har jag redan läst och älskat/gillat (i den ordningen) vilket förstås är roligt. Ännu roligare är dock att hitta nya böcker som en blir riktigt sugen på att läsa. Mina lässugsböcker i listan är:

Life after life – Atkinson
NW – Smith (på svenska i sommar/höst)
The forrests – Perkins
The light between oceans – Stedman
The people of forever are not alone – Boijanjiu (svenska i maj)
och kanske
Mateship with birds – Tiffany

Har ni läst någon av dem? Vilka av böckerna i listan blev du nyfiken på?

6 svar på ”En långlista”

 1. Jag såg också listan och konstaterade att det såg ut att vara mycket fint där. Är supersugen på Kate Atkinson och vill läsa cirka allt annat på listan också. Jättekul med Gillian Flynn, inte ofta en sk genreförfattare hamnar ens på long lists när det gäller annat än rena deckarpriser.

  Jag håller förresten på att beta av samtliga nominerade till årets Edgar Award där Flynn (naturligtvis) också är nominerad. Mycket bra uppställning där, kan jag avslöja!

  Svara
  • Väldigt roligt med Gillian Flynn just av den anledningen, öht känns det som en väldigt blandad lista vad gäller genre och uttryck, kul! Jag är också galet sugen på att läsa Atkinson, sitter på händerna för att inte beställa, Måste. Läsa. Hyllvärmare. Först.

   Svara
  • Jag har faktiskt inte läst något av Smith tidigare (jag vet, oförlåtligt) och tänkte göra detta till min första.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.