Besvikelse

Veckans bokbloggsjerka handlar om sådant man förväntat sig något stort av och sedan blivit djupt besviken på. Frågan lyder:

Kan du ge exempel på en hyllad bok som du avskydde eller som du inte alls förstod dig på?

Om jag kan! Vi kan väl börja med den där häxvampyrboken av Harkness som jag uppfattade som hyllad och som jag trodde mig få falla handlöst för. Och som jag avskydde den. Från djupet av mitt hjärta (jag ser i att jag skrivit i recensionen att jag inte hatar den men det betyder inte att jag inte avskyr den…)! Eleanor Cattons Repetitionen var också en bok som hyllades väldigt mycket och som jag faktiskt tyckte riktigt illa om. Sen hade jag ju min senhöst där jag blev väldigt besviken på såväl Possession som Amerikanska gudar (ok böcker bägge två men jag förstår verkligen inte hajpen). Wuthering heights levde inte heller upp till mina förväntningar.

Det är över huvud taget svårt med de där böckerna som bär på riktigt tunga hyllningar, det är svårt att överraska positivt då. Det finns en anledning till att jag gärna undviker tokhyllade böcker. Sen känns det i detta sammanhang lite trevligt att avsluta med ett motsatt exempel på en bok som jag förväntade ingenting av men som visade sig vara riktigt fantastisk – En man som heter Ove, förstås 🙂

4 svar på ”Besvikelse”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.