Lässtunden

Veckans bokbloggsjerka ställer frågan:

Hur ser den ultimata lässtunden ut för dig?
Den är lång, mjuk och ägnad åt en riktigt medryckande bok. Som småbarnsförälder ser jag helst att barnen är aktiverade på annat håll när jag ska försjunka i en riktigt god lässtund. Det är skönt att slippa dåligt samvete för att de sitter framför någon form av skärm… Allra bäst läser jag när jag inte är ensam eftersom jag har lätt att dras in i böcker och den känsla som följer på det kan bli överväldigande, jag tror det handlar om att jag är oförmögen att ta in annat än boken. Jag behöver någon annan som kan hålla koll på verkligheten under tiden helt enkelt.

De ultimata läsställena är balkongen på vår/sommar/höst och läsfåtöljen/sängen (dock aldrig före sömn) annars.

Hur ser din ultimata lässtund ut?

8 svar på ”Lässtunden”

  • Jag vet, det har blivit väldigt mycket mer lek för dem och tyst lästid för mig redan nu och det är härligt. Men visst saknar jag redan minsta småbarnstiden, ibland…

   Svara
  • Det är verkligen härligt, men du kanske har en läsfåtölj nära öppningsbart fönster så du kan låtsas 😉

   Svara
 1. Jag är alltid någon vecka hos mina föräldrar på sommaren och då brukar jag parkera mig någonstans i deras trädgård tillsammans med en bok. Egentligen är det inte bekvämt, men eftersom det blivit en semestertradition längtar jag alltid tills det är dags. I år kanske jag ska packa med mig en skön solstol så slipper jag få träsmak i baken.

  Svara
  • Smart tänkt med stolen 🙂 Blir alldeles nostalgisk, det var väldigt länge sen jag satt i en eller annan obekväm inrättning under föräldrarnas äppelträd…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.