Tack Austenfantaster

Flera av deltagarna i Austendagen förespråkade titting på The Lizzie Bennet diaries… Och jag tittade förstås. 100 avsnitt på tre kvällar och en dag (jag har varit sjuk, och så är jag lite manisk).

20130411-084410.jpg

Egentligen har jag inte mycket att tillägga till Tystnads text. Men ändå. Ni förstår ju själva att jag gillar det, hallå! 100 avsnitt på mindre än en vecka… Jag är särskilt förtjust i att skaparna valt att lyfta systerskapet och vänskapen och låta kärleksdramat Lizzie/Darcy hamna i bakgrunden under delar av serien. Att det sen är mestadels kvinnor som kommer till tals och att de är sinsemellan väldigt olika men likväl älskar varandra är också fint. Och att ingen av dem eftersträvar äktenskap, de riktigt stora övervägningarna handlar faktiskt om vänskap, jobb och utbildning. En riktigt snygg adaption som lyckas knyta originaltexten på ett trovärdigt sätt till idag är det hur som helst. Se den, och berätta sen vad ni tycker!

14 svar på ”Tack Austenfantaster”

  1. Åh jag älskar Lizzie Bennet! Håller med dig om allt du säger, de har verkligen lyckats modernisera den på ett bra sätt. Låta alla viktiga händelser vara med men kanske inte på samma sätt som i boken. Fantastiskt bra! 🙂

    Svara
  2. Jag och sambon tittade igenom alla 100 på 2dygn. Han som inte gillat någon annan film eller tv-serie om Pride and prejudice.
    Jag älskade serien. Den är så smart gjord och alla borde se den.:)

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.