Trött nu

Jag har känt av den ett tag nu. Vetat att den är på väg. Den fruktade läströttheten. Efter en sjukligt forsande läsning under december-nu med över 40 lästa böcker i år börjar jag nu tappa takten, intresset och lusten. Och det är inte för att be om hjälp mot det som jag skriver ens, det känns helt ok, lite skönt rent av… Förhoppningsvis tappar jag det inte helt utan kan läsa lite lagom, och om inte så har jag alltid Paradise lost-dokumentärer och skogspromenader. En kan ha det sämre. Allt detta naturligtvis skrivet med den tröstande vetskapen att det kommer vända igen, det gör det alltid.

Hur har du det med läslusten för ögonblicket?

10 svar på ”Trött nu”

 1. Min läslust har också börjat dala nu. Allting går segt att läsa men som du skriver, läslusten kommer tillbaka så det är bara att vänta och roa sig med annat.

  Svara
 2. Jag har en överhängande läströtthet just nu, vilket inte är så konstigt då jag läser dröser med facklitteratur, antecknar och skriver på min D-uppsats… Javisst hägrar lärarexamen i juni, men shit vad negativt det slår på läslusten just nu… ;P

  Jag fick i alla fall tillbaka lite krafter på Världsbokdagen då jag läste över 150 sidor det jag verkligen ville på kvällskvisten (med katten vid fötterna, en kopp te, lite choklad och påpälsad med raggsockor, myströja och stödd av kuddar)…

  Svara
 3. För mig är det lite tvärtom. Jag hade något av en svacka i februari-mars och har nu börjat återhämta mig.
  Jag tycker att din inställning till bristen på läslust känns väldigt vettig. Det kommer ju att vända. Och det är verkligen ingen idé att stressa upp sig för att man läser mindre under vissa månader, för då är risken bara att lässvackan håller i sig ännu längre.

  Svara
  • Jag är faktiskt i lite av ett chocktillstånd över att lässvackan inte kommer förrän nu, februari är ju annars den klassiska svackemånaden. Det är absolut ingen mening att stressa för då kan det låsa sig och ta ännu längre tid som du säger. Allt har sin tid, även lässvackor…

   Svara
 4. Åh, här frodas läslusten friskt. Läsing är för mig ett sätt att fly från jobbstress och kunna somna utan att ligga och tänka på jobbet. Dessutom är jag helt uppslukad av boken jag läser och eftersom den är oändligt lång kan jag hålla på precis hur länge som helst med den. Frågan är väl vad som händer när jag är klar med den. Orkar jag då ta mig an nästa tegelsten i serien (Song of Ice and Fire) eller blir det för många tegelstenar på en gång? Högst sannolikt kommer detta att visa sig med automatik 😉

  Svara
 5. Lite mycket annat i livet just nu, så läslusten är väl inte på topp, men utan läsningen skulle det vara ännu tyngre så jag läser gärna, men inte så snabbt och klarar inte böcker där jag måste koncentrera mig. Så, ja det är väl lite si och så med läslusten.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.