Att resa

Bokbloggsjerkan ställer den här veckan en för mig lite knivig fråga:

Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Jag är ju inte så intresserad av det där med att resa, är mer av en hemmaråtta faktiskt. Men visst finns det författare som får också mig att vilja förflytta mig. Jag minns exempelvis när jag läste Kate Mortons Den hemliga trädgården att jag väldigt gärna ville åka till just det där godset och just den där trädgården. Grejen med min reslängtan är dock att när den slår till begränsar den sig inte till resor i rum utan inkluderar också tid. Jag vill ju ge mig av och bli en del av handlingen, gå på de gatorna och se de personerna. Att gå på Londons gator och hitta platser som figurerar i Wolf Hall är ju häftigt, men att få resa tillbaka till den tiden och se hur de platserna såg ut och kändes just då är det som lockar mig på riktigt. Ett annat exempel: en fantastisk resa för mig kan vara en promenad i skogen där jag hittar en gammal husruin. Jag kan alltså ägna timmar åt att sitta på en sten, känna in platsens vemod och resa i tiden på det enda sätt jag kan, i fantasin.

Förhoppningsvis kan mer reslystna (= normala) bokbloggare/jerkor ge bättre, fler och framförallt mer handfasta tips.

6 svar på ”Att resa”

  1. Hej! Jag kom på en författare med en gång – Belinda Jones, en brittisk chicklittare. jag läser väldigt lite chicklit annars men jag blev vansinnigt sugen på att resa till Capri och Bora Bora efter att ha läst hennes böcker. De handlar ofta om nån tjej som lever i en risig tillvaro i regniga England och får chansen att åka på en härlig resa till en glamorös destination. Mmmm.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.