Rör mig inte

20130423-165615.jpg

Rör mig inte är en av de numera rätt vanligt förekommande ungdomsdystopierna. Ung instängd flicka jagas av ett ångestfyllt förflutet. Och så är hon annorlunda. Och så finns där en pojke, och en förtryckande struktur eller överhet. Det finns regler och de har blivit eller blir brutna. Lite som Hungerspelen/Divergent/Delirium. Och det är förstås grymt orättvist för alla att klumpas ihop så men ärligt talat, det finns många besläktade dystopiska ungdomsböcker just nu…

Rör mig inte skiljer ut sig i språkhantering tycker jag. Det målande språket, siffrorna och överstrykningarna fungerar förstås inte för alla men jag kan inte låta bli att bli helt såld. Det är inte omöjligt att jag läser fortsättningen bara därför… Med det inte sagt att handlingen är ointressant, inte alls. Jag tycker väldigt mycket om den här instängda flickan, jag tror på henne och hennes smärta. Första halvan av boken skulle jag beskriva som helt uppslukande. Andra halvan sackar lite, det är fortfarande ok men den tappar lite av sin unicitet. Och så är jag mer intresserad av Juliette än av kärlekshistorien faktisk, vilket förstås blir ett problem när boken vill tvärtom.

Rör mig inte av Tahereh Mafi. B. Wahlströms förlag

5 svar på ”Rör mig <del>inte</del>”

    • Det är ju det ständiga läsproblemet… Ta den när du precis läst något riktigt bra och inte känner dig redo för större läsprojekt är mitt tips

      Svara
  1. Gillar inte heller kärlekshistorien.. Men kan rekommendera uppföljaren till dig, den tycker i alla fall jag är snäppet bättre 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.