Tegelstenstaggad

Bokstävlarna har taggat mig i en utmaning gällande tegelstenar…

Jag ska alltså visa upp
1. de fem tjockaste böcker som står i hyllan hemma som jag har läst
2. de två tjockaste böcker som står i hyllan hemma som jag inte har läst

Kan vi inte göra tvärtom undrar tegelstensfobikern i mig, men naturligtvis inte. Vi följer reglerna. Jag har valt att bara plocka en bok per författre varför Stephen King och Hilary Mantel egentligen är underrepresenterade men det får vi leva med…

De fem tjockaste böcker som står i hyllan hemma som jag har läst

Det av Stephen King, 1334 sidor
Underbara, supertjocka, ”orkar inte hela vägen i mål men är ändå en av de bästa böcker jag läst”-Det… Tog mig en hel sommar att läsa och jag använde mig av såväl svensk som engelsk, tryckt- som e-bok för att komma igenom.

20130512-105112.jpg

Trummornas dån av Diana Gabaldon, 904 sidor
En lite äldre bekantskap som överraskade positivt eftersom den föregående delen i serien om Claire och Jamie var så dålig. Riktigt uppslukande sommarlovsläsning…

20130512-105151.jpg

Wolf Hall av Hilary Mantel, 653 sidor
Världens bästa bok. Behöver jag säga mer? Kommer på svenska i höst.

20130512-105343.jpg

Sarum av Edward Rutherford 936 sidor
Historisk roman som utspelar sig från istid till nutid och följer en släkt (tror jag, det är länge sen jag läste). Minns den som fascinerande men lite jobbig med långa tidshopp.

20130512-105420.jpg

Blonde av Joyce Carol Oates, 862 sidor
Blonde är min favorit-Oates och en bok jag tyckte väldigt, väldigt mycket om. Läste en febrig sommarvecka.

20130512-105502.jpg

De två tjockaste böcker som står i hyllan hemma som jag inte har läst

Avalons dimmor av Marion Zimmer Bradley, 947 sidor
Inköpt för säkert tjugo år sen, har läst ca femtio sidor. Någon gång…

20130512-105028.jpg

Jonathan Strange & Mr Norell av Susanna Clarke, 772 sidor
Så himla snygg! Är lite orolig för att själva innehållet ska vara segt men jag ska absolut ge den en chans. Någon gång…

20130512-105236.jpg

Avslutningsvis är det dags för mig att tagga vidare:
Enligt O
Dark places
Eli läser och skriver
Bokpotaten
Det mörka tornet

Show me your tegelstensbestånd!

19 svar på ”Tegelstenstaggad”

 1. Du borde definitivt läsa Avalons dimmor och Jonathan Strange & Mr Norell för de är riktigt bra. Jag hade med den sistnämnda när jag skrev om tegelstenar.

  Svara
 2. Det känns som att det nästan är omöjligt att skriva om sina tegelstenar utan att ha med minst en King. Och It (tillsammans med The Stand) hör väl till de allra tjockaste? Snacka om utmaning för en tegelstensfobiker!

  Svara
  • Sannerligen utmanande, jag tror det var därför jag läste delvis i e-format, för att det då inte blir lika tydligt hur mycket jag har kvar.

   Svara
  • Oj, själv väljer jag ofta böcker med enda anledningen att de är korta, en hundrasidorsbok kan jag sällan motstå 🙂

   Svara
  • Håller med, jag var beredd på stor besvikelse med Bring up the bodies och så överträffade hon nästan Wolf Hall… Är lite nervös inför del tre, men bara väldigt lite 🙂

   Svara
  • Det är samma för mig, och min utgåva är väldigt lockande med bilder och svärtade kanter dessutom…

   Svara
 3. Men vad kul att bli taggad!! 🙂 Detta är ju en så rolig/nördig utmaning! Intressant att se vad andra har i hyllorna! Jag får fota mina ikväll och ja, har man kingen i hyllan så blir det mest böcker från honom! 🙂 hehe!

  Svara
 4. ja men det spelar ju ingen roll vem som utmanat dig, jag kan ju se vad du skriver nu!
  Attans jag tyckte jag kollade om du fått men inte såg jag det inte……..:-)

  Svara
 5. Jag läste Avalons dimmor när jag var tonåring och tyckte den var fantastiskt bra då. Försökte läsa om den för något år sedan, men det gick inte alls… Verkar som jag blivit en mer kräsen läsare med åren. 🙂

  Svara
  • Sånt där är alltid riskabelt, jag tror att det kan funka om man läser samma bok med jämna mellanrum men om man låter tiden gå så finns nog ofta besvikelsen där tyvärr. Det vore spännande att se vad jag tycker om boken, jag som inte läst den och också är ganska kräsen…

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.