Läsplattan: två månader senare

Hela e-boksäventyret började för länge sen. Jag läste till exempel Det i mobiltelefonen för två somrar sen, jag har läst en hel del på surfplatta och sen lånade jag till slut, lite motvilligt, hem två sorters läsplattor från biblioteket. Och på den vägen är det.

Ni var ju väldigt snälla och tipsade mig om plattor och berättade om era erfarenheter när jag bad er. Tala om att jag var förvirrad efteråt 😉 Tillslut insåg jag att eftersom alla ni var så himla nöjda med era varianter så skulle jag säkert bli det också vad jag än valde. Så jag bestämde mig och det blev den här.

Vad vi har gjort tillsammans sen vi träffades? Njutit av Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz, Att de i tid må väckas (recension kommer snart) och Northanger abbey. Idel ädel stora läsupplevelser med andra ord.

Rent tekniskt gillar jag plattan väldigt mycket för att den är lättnavigerad, har snabb och stabil internetanslutning och för att grafiken är bra (någon av de plattor jag testat innan var lite grynig). Det är enkelt att låna biblioteksböcker och det har fungerat bra att läsa såväl epub (vanliga e-boksformatet) som pdf. Jag älskar att kunna bära med mig hundratals böcker utan att de väger någonting. Fortfarande föredrar jag vanliga, påtagliga, böcker men jag är väldigt, väldigt nöjd med mitt plattköp. I sommar planerar jag att läsa Vibeke Ohlssons serie om Bricken.

Slut på rapport.

2 svar på ”Läsplattan: två månader senare”

  1. Jag tycker om att varva mellan ljudböcker, e-böcker och vanliga fysiska böcker, men självklart kommer den klassiska boken alltid att vara bäst. Och jag hoppas verkligen att folk kommer att fortsätta att köpa dem…

    Svara
    • Det tror jag absolut att vi kommer göra. Jag älskar den klassiska boken och väljer den för det mesta men jag är jätteglad att det finns möjlighet att läsa e-bok nuförtiden. För vissa läsare känns det som ett superbra alternativ, till exempel storstilsböcker. Jag är helt övertygad om att det finns plats för alla sorters läsning 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.