13 april 2024

Farlig förmåga

20130509-092949.jpg

Det går inte att komma ifrån att titeln låter som en b-rulle med säg Bruce Willis (och där bevisade jag hur gammal jag är och hur lite jag hänger med, vem gör b-filmer nu för tiden?). Farlig förmåga… Hm… Men boken är bra.

Handlingen utspelar sig i en parallell historisk tid där brödraskapet tagit makten över häxorna och gör sitt yttersta för att förinta dem. Det gamla samhället där kvinnor med magiska krafter styrde är ett minne som inte talas om och det hierarkiska och hårda brödraskapet synar alla med falkblick. För Cate, som inte bara besitter magiska krafter själv utan också måste beskydda sina systrar och deras krafter, är tillvaron en balansgång.

Jag tycker att Farlig förmåga är en spännande variant av övernaturlig ungdomsroman lite vid sidan av formulär 1A. Jag älskar hur Cate står upp för sina systrar men tycker lite mindre om hur hon aldrig bryr sig om sig själv. Avslutningen är lite oväntad men jag gillar det också. Jag ser fram emot att läsa fortsättningen för att få veta hur det går med Cate, profetian och kanske också få lära känna systrarna Maura och Tess lite bättre.

Farlig förmåga av Jessica Spotswood. Rabén & Sjögren

5 tankar på “Farlig förmåga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.