The vampyrhög

Behold! Stora delar av min sommarläsning!

20130518-141348.jpg

Jag insåg för ett tag sen att jag faktiskt inte läst så många vampyrböcker det senaste året och att jag därför samlat på mig en del i hyllorna. Plus att det kommit ut några riktigt spännande titlar på slutet. Nu är jag lite sugen att ta mig an den hög som uppstått och voila! så har vi ett sommartema. Här ska läsas vampyrböcker och varje vecka med start 14/6 kommer jag skriva om temat under rubriken Veckans vampyr. Roligt för mig, förhoppningsvis inte helt supertrist för er 😉

Böckerna i högen, som kanske kommer läsas, är:

The Accursed av Joyce Carol Oates, en historisk roman med vampyrinslag. Vad finns det mer att säga?
Staden som försvann av Stephen King, klassiker.
13 bullets av David Wellington, våldsam hårdkokt vampyraction tror jag.
The Gilda stories av Jewell Gomez, feministisk vampyrkrönika.
The vampire tapestry av Suzy McKee Channas, av denna förväntar jag mig sorgsna stordåd.
Black swan rising av Lee Caroll, av denna förväntar jag mig underhållning för stunden.
Dead ever after av Charlaine Harris, sista Sookie, inga större förväntningar.
Fattas på bilden gör Judas barn av Markus Heitz men den är på ingång via biblioteket.

Berätta gärna vad ni tycker om mina böcker! Bäst? Sämst? Några önskemål om vad vampyrrelaterat jag ska skriva om i sommar, förutom böckerna?

21 svar på ”The vampyrhög”

 1. Sicken fin hög! 😀

  Jag ska också läsa The Accursed i sommar. Förväntningarna är tämligen högt uppskruvade, så jag hoppas att den håller. Blir helt nostalgisk när jag ser just den där utgåvan av Staden som försvann, för det var min allra, allra första Stephen King, inköpt på Bokskotten för 79 kronor sommaren 1993. Minns hur jag sträckläste genom den ljusa sommarnatten…. Läste om den till min bokklubb förra året och den håller, med undantag för en lite småtrist kvinnosyn och en jättemesig/dålig sexscen, fortfarande. En Kingfavorit.

  Bra att du ”bara” väntar dig underhållning för stunden av ”Black Swan Rising” – det är precis så den bör läsas. Lite för mycket snygga mesvampyrer för mig, men jag älskar spåket, miljöerna och de historiska konnotationerna och ska snart läsa del tre i serien.

  Blir sugen på The Vampire Tapestry och The Gilda Stories!

  Svara
  • Har också väldigt höga förväntningar på The Accursed, jag har inte läst något om den men kombon Oates+vampyr känns ju väldigt kittlande. Och jag ser väldigt mycket fram emot vampyrromanernas vampyrroman av King, unken kvinnosyn är jag van vid att överse med från hans sida…

   Svara
 2. Oh, fin hög! Älskade Salem’s Lot och The Vampire Tapestry. Judas Barn läste jag för några veckor sedan, blev överraskande mycket förtjust i den också. De övriga blev jag väldigt nyfiken på jag med! Med Sookie- undantaget då eftersom jag aldrig lyckats bli såld på den serien 😉

  Svara
  • Det är din förtjänst att Vampire tapestry och Judas barn finns med i högen 🙂 När det gäller Sookie så tyckte jag illa om första boken, älskade bok två och en hög framåt, sen mot slutet har den totalt tappat farten.

   Svara
 3. Jag har nyss läst Salem’s Lot och tyckte den var riktigt bra! Ska börja på sista Sookieboken nu. Har inga större förväntningar på den dock,
  De andra böckerna har jag inte läst men jag kanske ger dem en chans. Blir sugen nu. 🙂

  Svara
  • Jag lovar attåterkomma med omdömen så du vet vilka böcker du ska ge en chans 🙂 Kul att du gillade King, de flesta jag pratat med har läst den för så länge sen.

   Svara
 4. I sommar ska vi i Vampyrbokcirkeln läsa ”Flickan från ingenstans” av Justin Cronin och serien om vampyrerna i Morganville. 🙂 Vi läste ”Staden som försvann” till förra gången, har tidigare läst den för ca 15 år sedan. Är oxå lite sugen på ”Accursed”, men är inte det femte delen i en serie egentligen? Jag har svårt att ”hoppa in” i en serie även om det är fristående delar…
  Ser ut att vara en härlig hög, kommer garanterat följa dina vampyrinlägg. 🙂

  Svara
  • Jag tror inte att de hänger ihop så mycket faktiskt, mer att de är gothiska familjeberättelser och kanske hänger ihop tematiskt. Bellefleur är den första vad jag förstått, jag har inte läst någon av dem…

   Flickan från ingenstans/The passage gillade jag när jag läste, vampyrerna från Morganville gav jag dock upp efter två böcker.

   Svara
 5. Trevlig hög, vampyrer kan man ju aldrig få för mycket av! Eller, jo det kan man, men det här ser lovande ut som sommarläsning. Jag tänkte också läsa The Accursed, men jag är osäker på hur mycket vampyrer den egentligen innehåller. Bra verkar den hur som helst vara!

  Svara
  • Jag tror att vampyrförekomsten i The Accursed är väldigt liten men det kan ju vara en bra bok ändå 😉

   Svara
 6. Det där verkar vara en trave intressanta böcker, varav flera jag är intresserad av, så vampyrsommartema ser vi fram emot. 🙂

  Svara
 7. Jag sprang och köpte Dead Ever After precis när den kom ut (dyrt från Akademibokhandeln). Tyvärr var det en ganska ett ganska platt slut och jag blev varken glad eller upprörd. The Southern Vampire Mysteries var överlag en ganska ojämn serie. Vissa av böckerna var riktigt bra medan andra var mindre bra om jag ska vara snäll. Personligen tycker jag att Harris har skrivit bättre böcker och det ska bli intressant att se vad hon kommer att skriva om efter Sookie.

  Ser fram emot att få veta vad du tycker om Black Swan Rising då jag har funderat på att läsa den, men det finns så mycket Urban Fantasy som jag vill pröva.

  Svara
  • Håller absolut med om Southern Vampire Mysteries, den är väldigt ojämn. Det var några böcker i ett sjok som var riktigt, riktigt bra men de senaste delarna har varit sega och i början var det också lite gungigt… Har inte läst annat av Harris men jag har några böcker hemma så jag ska absolut testa henne också bortom Sookie.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.