21 april 2024

Paradise lost: En temadag

Ni kanske minns att jag beklagade mig och sökte ert stöd för att orka se några filmer för ett tag sen? Jag fick den stöttning jag behövde och efter några veckors inte helt oproblematisk tematittning är det nu dags för sammanfattning. Och för att riktigt avsluta den här Paradise lost-upplevelsen så tänkte jag köra hårt med en liten minitemadag. Under de närmaste timmarna kommer det att bli tittningsanteckningar från filmerna, bokrecension (av Damien Echols bok Dödsdömd) och sen en diskussionstext som jag och Beroende av böcker knåpat ihop så här i efterhand, med alla fakta på hand.

Bra att veta innan vi drar igång: Paradise lost är tre dokumentärfilmer som skildrar mordet på tre nioåriga pojkar 1993, de berättar en närgången berättelse om efterspelet och rättegångarna. Tre tonåringar, Damien Echols, Jason Baldwin och Jessie Misskelley (ofta kallade WM3/West Memphis 3), dömdes för morden och den första filmen spelade stor roll för att väcka opinion för att de blev oskyldigt dömda. En rörelse startades för att fria de tre och film nummer två visar deras arbete, i film tre ligger fokus på den nya bevisning som tagits fram, bevisning som slutligen leder till att de tre männen frias.

En tanke på “Paradise lost: En temadag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.