Den delvis välplanerade sommaren

Hur många gånger per år häver jag inte ur mig ”å den boken ja, den ska jag läsa i sommar!”? Nog många gånger för att den där sommaren skulle behöva vara minst 72 veckor lång… I år tänker jag dock inte plocka ihop någon monstruös läshög att fotografera. Planen är vampyrläsning, lite Langläsning förstås och så tänker jag låna Brickenböckerna till läsplattan. Lite bakåtlutat sådär. På känn och lust. Känns som ett vinnarkoncept i år.

På bloggfronten då? Ja de som följer mig på facebook vet att jag hade långtgående planer och till och med hade skrivit en hel del redan för några veckor sen men att jag råkade radera dokumentet (det var när jag skulle delge världen denna oförrätt jag upptäckte att jag blivit avstängd från twitter)… Sånt skulle kunna få mig att gå i sommardvala egentligen men jag ger inte upp! Recensioner kommer det bli förstås, efterhand. Och så tänker jag skriva om en del böcker på 100-listan som jag läste för såpass länge sedan att de inte är ombloggade. Sen blir det en inläggsserie som heter Veckans vampyr och hänger ihop med min vampyrläsning (det är dock osäkert om det verkligen blir ett vampyrinlägg i veckan, det kändes mest som en kul rubrik ;-)). Och så blir det nog en Langserie också, och den drar faktiskt igång redan imorgon. Ingen sommarsemester här med andra ord 🙂 Men det mesta kommer att tidsinställas, mycket är redan skrivet (igen) och jag kommer troligen vara ytterst sporadisk med tilltittandet av bloggen under semestern (som inträffar om några veckor så ett tag till kör vi på alldeles som vanligt)

Hur ser dina sommarplaner (läsmässigt, för bloggen, resplaner, trädgårdssoftande…)?

10 svar på ”Den delvis välplanerade sommaren”

 1. Ser fram emot vampyrtemat, såklart 😉 Själv kommer jag ha en fantasysommar, skrev om det i bloggen i veckan. Och jag ska dessutom ta tag i en av de där böckerna som jag länge har tänkt just ”Åh, den ska jag läsa i sommar”. Jag tror till och med att jag har kommenterat det i din recension av boken härinne… American Gods av Neil Gaiman, ska hämta ut paketet idag och är sååå pepp!

  Svara
 2. Åh veckans vampyr… 😉 I min blogg hade det varit en bild på en snygg vampyr, ex Eric Northman, och inget mer… 😉 höhö. Ser även fram emot Langläsning, kanske ska hänga på om jag får tid. Verkar dock inte kunna bli klar med Rowlings The Casual Vacancy… Och så håller jag ju på med Tess of the D’Urbervilles som också är seg att komma in i. Så många böcker, så lite tid.

  Svara
  • Verkligen för lite tid för alla bra böcker en vill läsa… Lang funkar ju också bra som bredvidläsning när en håller på med något riktigt mastigt (eller segt)

   Svara
 3. Min sommarplan är att bara vara hemma och läsa så mycket jag hinner och orkar innan bebisen kommer. Det gäller att passa på innan, misstänker jag 🙂

  Svara
  • Men å bebis, det hade jag missat, massor av grattis! Tycker absolut du ska passa på och slappa och läsa massor innan. Och så kan det faktiskt gå riktigt bra att fortsätta läsa sen också, det beror förstås på bebisen men amningsstunderna brukar kunna vara bra lässtunder också 🙂

   Svara
 4. Jag kommer inte vara ledig så mycket i sommar, men kommer definitivt att ta vara på de lediga dagar som blir. Jag har ingen särskild plan för min sommarläsning, utan fortsätter som tidigare. Kan dock tänka mig att det blir lite förre ljudböcker eftersom jag kommer försöka lyssna en del på Sommar (p1). När det gäller bak- och matdelen på min blogg kommer särkerligen den varmare årstiden märkas av i valet av recept. Nu laddar jag dock inför temat FREDAGSMYS som går av stapeln den 14/6. Jag önskar dig en riktigt skön sommar!

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.