13 april 2024

Imorgon börjar sommaren

Imorgon publiceras mitt första sommarbloggsinlägg, en text om en favoritbok jag läste innan bloggen föddes. Sommarläsningen är redan inledd. Så vad passar bättre än att få slänga sig ut i sommaren med en utmaning/enkät? Tursamt för mig har jag blivit taggad i en sådan av Karin med bloggen Bakbokmat
.
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?

Jag försöker verkligen hålla mig borta från det där ordet måste nu i sommar. Fem böcker jag gärna vill läsa är Staden som försvann av Stephen King, Broken harbour av Tana French, fler böcker av Jeanette Winterson och Melina Marchetta, och så vill jag gärna läsa i alla fall en av Vibeke Olssons böcker om Bricken.

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?

Ingen tror jag, mitt problem är snarare att jag har en sån enorm hög av böcker som jag vill läsa ögonblickligen att det nästan paralyserar mig…

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?

Balkongen!

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?

På balkongen, oavsett väderlek.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?

Någon av de jag räknade upp nyss, jag tror väldigt mycket på French, och King förstås…

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?

Det av Stephen King som jag läste för några somrar sen. Helt fantastiskt bra och dessutom enbart lämpad att läsa när en har extramycket tid, som på semestern.

7. Strand eller hängmatta?

Avskyr stranden pga sol + vatten så jag säger hängmattan trots att jag ingen äger…

8. Deckare eller roman?

Helst romaner med en och annan deckare inemellan.

9. Favoritgenre?

Jag har så väldigt svårt att svara på den frågan, visst har jag en bekvämlighetszon vid läsning men jag vet inte hur jag ska definiera den genremässigt. Jag gillar mörka böcker med lite trasiga människor i för det mesta, det är nog det närmaste jag kommer…

10. Tagga 3 andra!
Eftersom jag sett den här utmaningen lite varstans så tror jag att många redan är taggade så jag utmanar helt enkelt alla som tittar in här och känner sig sugna på att besvara frågorna…

4 tankar på “Imorgon börjar sommaren

    1. Tack så mycket, hoppas du får en likaledes skön lässommar var än du väljer att tillbringa den 🙂

  1. Håller med om att balkong är ultimata sommarläsplatsen. Däremot är jag lite mer väderkänslig och blir det för kallt så trippar jag in till soffan istället 🙂

    1. Det händer att jag också gör det, men det mesta går att övervinna med filtar och raggsockor 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.