Favoritläsning: Mig äger ingen

Vår kärlekshistoria inleddes på tåget… Mot Göteborg och någon avhandlingshandledning eller ett seminarium, vad vet jag? Det var framförallt resan när jag försökte dölja att jag grät hejdlöst över en bok…
20130520-183146.jpg

Åsa Linderborgs Mig äger ingen är en självbiografi vilket naturligtvis gör det lite knepigt med identifikationen. Våra liv har på intet sätt varit identiska – det saknas till och med beröringspunkter förutom det där med livsväg. Åsa färdades ur ett arbetarklasshem och in i den akademiska världen precis som jag gjorde. Vi har vågat oss allra djupast in i det akademiska, doktorerat, disputerat och sen lämnat det bakom oss. Och i just den kraschen och i klassbeskrivningen känner jag ett släktskap så starkt att det överskuggar olikheterna i våra liv. Det finns något där i beskrivningen av föräldrarelationen också, även om alkoholism aldrig ens funnits i närheten av mina erfarenheter, det kan vara komplext, kärleksfyllt och tyst ändå…

Mig äger ingen av Åsa Linderborg. Atlas

7 svar på ”Favoritläsning: Mig äger ingen”

    • Tyckte också så otroligt mycket om den här boken. Är också lite sugen på omläsning, men är lite rädd för att den inte ska vara riktigt lika fantastisk. Det är lite läskigt med omläsningar tycker jag.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.