21 april 2024

Blunda och hoppa

Well hello Sarah Dessen, we meet at last…

20130531-165653.jpgBlunda och hoppa är alltså min första Dessenbok och låt oss inte låtsas annat än att jag har sjukt höga förväntningar efter en hel massa prat om hur fantastisk hon är Sarah Dessen. Håller jag med? Låt oss bena ut det här på ett vetenskapligt sätt.

Saker jag gillar med Blunda och hoppa: relationen mellan Remy och hennes bror, relationen mellan brorsan och hans flickvän, relationen mellan Remy och brorsans flickvän. Remys sätt att vara svinstörig tonårsbrud oh ändå rätt lätt att förstå sig på och gilla, hon kör liksom åt helt fel håll i högsta fart och jag vill inte ens stoppa henne för det är den väg hon måste ta. Och så älskar jag Dexter. Alltså verkligen älskar! Hela hans knepiga band. Jag tycker nog om människorna helt enkelt, för att de är speciella och känns äkta. Blunda och hoppa är en bok om något som känns som verklighet.

Saker jag inte gillar med Blunda och hoppa: jag vet inte riktigt faktiskt, men någonting är det. Någonting gör att jag inte riktigt knyter an och känner Remy och Dexter och berättelsen. Litegrann saknar jag mer djup och bredd i skildringen av vänskapen mellan Remy och hennes vänner. Men allra mest tror jag att det är en åldersfråga. I övre tonåren hade jag säkert kunnat relatera fullt ut till den här boken och min kärlek hade troligen varit oreserverad.

Jag gillar Blunda och hoppa och kommer säkert läsa mer av Sarah Dessen. Men framförallt tänker jag jobba hårt för att missionera hennes böcker till alla tonåriga bokslukare jag stöter på.

Blunda och hoppa av Sarah Dessen. Raben & Sjögren

8 tankar på “Blunda och hoppa

  1. Jag har läst tre andra böcker av Dessen och jag tyckte att Blunda och hoppa är den sämsta av dem. Så tycker du ska testa någon av de andra.

      1. ”Mycket mer än så” var den första boken jag läste av Dessen och det var den som gjorde att jag längtade efter hennes kommande böcker så på din fråga får jag nog säga den. Men ”Du glömde säga hej då” och ”Mitt perfekta liv” tyckte jag också om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.