Langsommar: En främmande man

20130529-203212.jpgOrmsjöbodarna. Smaka på ordet. Skulle du åka till en plats med det namnet? Jag är osäker själv, det låter liksom både lockande och olycksbådande samtidigt. Ormsjöbodarna.

Puck Bure reser i alla fall dit för att fira midsommar och det blir förstås alldeles förfärligt turbulent till slut. Till en början lovar det att bli en avkopplande ledighet i spenaten men snart drar orosmolnen in. Bokstavligt och bildligt. Folk försvinner och folk dyker upp. Och så hemsöks Ormsjöbodarna av gamla minnen och förbannelser. Det hör man ju på namnet…

En främmande man är ett måste vid midsommartid, i alla fall för Langfantasten. Och det beror faktiskt inte bara på att den utspelar sig just vid midsommar utan också på att den är riktigt bra. Det finns ett mörker i den här boken som får den att nästan kännas gotisk. Regnet, molnen, den ruvande sjön, skogen och torpen som är näst intill egna karaktärer i berättelsen. En främmande man är helt enkelt en av mina mest lästa och älskade Lang.
Tänker du inkludera den i din midsommarläsning i midsommar?

En främmande man av Maria Lang. Norstedts bokförlag

6 svar på ”Langsommar: En främmande man”

    • Jag tror att det betyder mycket för min relation till Lang att jag började läsa så tidigt, hoppas du ändå får ut något av känslan ur din läsning!

      Tack för länkkärlek, den är vidareskickad 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.