Jag har lagt min sjukdom på dig

När jag säger att jag inte är så förtjust i noveller så menar jag aldrig Alice Munros noveller, eller Joyce Carol Oates, eller Stephen Kings, eller Nam Les, eller Karin Tidbecks. Det är de som får mig att tänka om, som förvriden synen på mig.

20130616-211034.jpg
Karin Tidbeck är en fantastisk författare, jag proklamerar härmed min kärlek till hennes förmåga och fantasivärld (igen)! Hennes påhitt är totalt absurda och alltid helt begripliga. Och det är främst hennes noveller jag älskar (även om Amatka också är sjukt bra). Det senaste tillskottet i Tidbecks produktion är novellen Jag har lagt min sjukdom på dig. Sexton sidor briljans som inleds med följande rad:

”Sen kom den torsdag i februari då jag steg in på min psykiatrikers kontor och mötte en get.”

Och efter några rader till är det fullkomligt självklart att den där geten finns där och varför. Mer säger jag inte för då tar jag ifrån er upplevelsen av berättelsen. Läs, njut och missa sen för allt i världen inte Jagannath om ni inte läst den redan!

Jag har lagt min sjukdom på dig av Karin Tidbeck. Mix förlag

2 svar på ”Jag har lagt min sjukdom på dig”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.