Stad av skuggor

20130619-211103.jpgIbland blir det lite för mycket av det goda i Stad av skuggor. Lite för mycket intrig som ska trängas in, lite för många människor/väsen/karaktärer och lite för mycket myt. I allt annat är det här en väldigt lagom bok. Lagom bra, lagom spännande, lagom lång, lagom det mesta. Jag skulle vilja sammanfatta med att utnämna Stad av skuggor till den perfekta sommarläsningen – lättläst och spännande, utan allt för stora utmaningar.

Clary ser helt plötsligt sånt som andra inte ser, demoner och allehanda oknytt och helt oerhört plötsligt öppnar sig en ny värld för henne samtidigt som hennes mamma försvinner och lämnar en hel hög av hemligheter bakom sig. Det är inte utan att det är synd om Clary, men hon klarar övergången imponerande bra. Heja Clary!

Här finns lite vampyrer, lite varulvar, lite älvor och skuggjägare som håller koll på hela gänget. Det är fart och fläkt mest hela tiden och jag bryr mig faktiskt om de här ”människorna” för det mesta (lite lagom sådär). Det är inte världens mest nydanande och fantastiska bok men den har tvingat mig till att låna hem del två under semestern i alla fall. Och så fick den mig att kliva upp lite tidigare en morgon för att hinna läsa klart den före jobbet, och det gör jag banne mig inte för alla böcker…

Stad av skuggor (The Mortal Instruments, 1) av Cassandra Clare. Bonnier Carlsen

6 svar på ”Stad av skuggor”

    • Det är ju inget mästerverk, men helt ok ledighetsläsning precis sånt jag behöver när jag är lite trött 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.