Favoritläsning: Främlingen

20130521-110817.jpg
Det händer ibland att jag slukas totalt av en bok och Främlingen var nog den första boken som gjorde det med mig i relativt vuxen ålder. Det var på den tiden innan bokbloggar och sådana tips på läsbara böcker. Det var på tiden innan nätbokhandlarna och när jag bodde på landet och saknade ekonomi att ens tänka på att köpa en bok. På den tiden när Gabaldon ännu inte hittat sin väg in i biblioteken. När två böcker fanns utgivna på svenska. Jag minns att det var en av min mammas brevvänner som läst och som skickade boken över hela Sverige för att vi skulle få läsa. Bliss!

Det är liksom allt det som jag gick igång på då och faktiskt fortfarande gör. Det är Skottland, kärlek, tidsresor och allt sånt. Möjligen blir det för komplicerat för mig efter några böcker men i Främlingen var det fortfarande perfekt. Det var Claire i den där stencirkeln och Jamie som utan att veta om det väntade på andra sidan, i 1700-talet. Att få följa dem genom den skottska historien, till Culloden, var nästan lite mer än jag kunde ta på den tiden. Historia har alltid intresserat mig och om jag måste välja en tid och plats så är det 1700-tal och Skottland som gäller. Diana Gabaldon skrev en bok för mig helt enkelt. Och jag är henne evigt tacksam.

Främlingen av Diana Gabaldon. Bra böcker

4 svar på ”Favoritläsning: Främlingen”

 1. Aaah, jag fastnade aldrig för Gabaldon, men jag ska ge den lite tid och sedan försöka mig på den igen 😉 Men vad gillar du zombies egentligen?! Du tipsade mig ju om Carrie Ryan, men det finns ju så många fler som e bra!! 😉

  Svara
  • Jag är lite tvehågsen till zombies, älskar verkligen Ryan, gillade inte Warm bodies, ska försöka läsa World war Z på semestern. Har du några tips på bra zombieböcker?

   Svara
  • Jag har bara läst den en gång men någon gång ska jag absolut läsa om både den och fortsättningen av serien, någon lååång semester 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.