Veckans vampyr: Black Swan Rising

20130724-080740.jpgJa, Black Swan Rising är väl i ärlighetens namn ingen vampyrbok, men det finns en vampyr där i alla fall vilket öppnar för en plats i Veckans vampyr-kategorin (en får ju anstränga sig lite…). Vampyren heter Will Hughes och är börsmäklare (…), och boken handlar alltså inte om honom. Fast lite…

Huvudperson i Black Swan Rising är istället Garet som rätt plötsligt, en vanlig dag på New Yorks gator typ, dras in i (eller ska det visa sig, blir ifatthunnen av) en rad dramatiska händelser. Och mitt i alltsammans möter hon Will som kan berätta en hel del om varför och hur och vem. Tycke uppstår och ni fattar hur det är…

Möjligen driver jag lite med boken nu, den är faktiskt lite för mycket (varelser till höger och vänster, Shakespeare-namn, vampyrhunkar…) ibland, men faktum är att jag tycker att den är helt ok underhållningsläsning. En bladvändare för lata semesterdagar. Inte stor littertur och inte alls lika bra som exempelvis The lake of dead languages när Carol Goodman skriver själv (Lee Caroll är ju en pseudonym för henne och maken Lee Slonimsky). Men den är i paritet med Incubus (tack och lov minus allt demonsex) och ungefär hundra gånger mer läsvärd än Water witch

Och vampyren då? Ja, han är också helt ok…

Black Swan Rising av Lee Carroll. Bantam books

Andra som läst Black Swan Rising, Marias bokliv, Dark places

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.