Vampyrsommaren, så blev den

Jag inledde sommaren med att utropa den i vampyrernas tecken och nu är alltså frågan hur det gått. Har jag läst några vampyrfiktioner, har de varit bra, kräks jag nu varje gång jag tänker på en vampyr. Svaren är i tur och ordning ja, en del och ja…

De av er som läst min inläggsserie Veckans vampyr har koll på vad jag läst, och dessutom är jag mitt inne i Vampire tapestry som förvisso är riktigt bra men som hamnade i skarven där jag drabbades av vampyröverdos vilket troligen betyder att det kommer dröja ett tag innan den blir utläst. Så här såg listan inför sommaren ut:

 • The Accursed av Joyce Carol Oates, började läsa men fastnade ganska omgående, nya försök vid senare tillfälle…
 • Staden som försvann av Stephen King, läst
 • 13 bullets av David Wellington, våldsam hårdkokt vampyraction som jag inte ens försökt börja på.
 • The Gilda stories av Jewell Gomez, läst
 • The vampire tapestry av Suzy McKee Channas, halvvägs som sagt, hänförd men vampyrtrött…
 • Black swan rising av Lee Caroll, läst
 • Dead ever after av Charlaine Harris, läst
 • Judas barn av Markus Heitz, läst

Dessutom har jag läst De odödligas regler av Julie Kagawa

Ett riktigt bra resultat tycker jag, mycket bättre än jag vågat hoppas på. Och av de böcker jag läst var The Gilda stories allra bäst och Judas barn en mycket positiv överraskning. Nu kommer det att dröja ett tag innan jag försjunker i vampyrfiktion igen, förutom Buffy-tittandet då (vi har gjort en paus i slutet av säsong fyra för att se senaste Doctor Who, men snart är vi på banan igen 🙂 ). Hur har ni haft det med vampyrerna på sistone?

4 svar på ”Vampyrsommaren, så blev den”

 1. I vår och sommar har jag läst de två första vampyrböckerna i hela mitt liv, faktiskt, så då var det ju extra kul att du hade vampyrsommar! Svulten och Interview with the Vampire, blev det för min del. Båda bra ^_^

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.