Det läsintensiva året

Det är helt galet det här. I december ifjol satt jag i läsfåtöljen och surade (jo, faktiskt) över att jag inte skulle hinna läsa 100 böcker innan året tog slut. I år har jag precis lagt ihop min 97e bok, i augusti! Jag är egentligen ingen snabbläsare och hundra böcker på ett år är en väldigt stor mängd böcker, det är absolut inte normalt för mig. En bok i veckan var mer normalt under prebloggtider. Jag satte årets goodreadsmål till 50 och ändrade till 70 i april, nu ändrar jag inte längre…

En förklaring är statistisk eftersom jag i år också räknar omläsningar vilket jag inte gjort tidigare, en läst bok är numera en läst bok även om jag läst den tidigare. Jag räknar också nuförtiden noveller om de är längre än 100 sidor. Men jag tror att jag har två noveller och kanske fyra omläsningar i listan så det är definitivt inte hela förklaringen. Jag har helt enkelt inte haft en enda lässvacka, jag har hittat en hel del snabblästa böcker, läsvärda böcker, fantastiska böcker.

Är det här enbart av godo då? Låt mig säga så här, jag har aldrig varit så stressad över alla de där böckerna jag inte hinner läsa fast jag vill… Det är märkligt, att ju mer jag läser ju mer vill jag läsa. Märkligt och underbart…

7 svar på ”Det läsintensiva året”

 1. Läsning är som socker, ju mer man får desto mer vill man ha:) Härligt att du haft en så fantastiskt fint läsår utan svackor. Vet att du var bekymrad över mördarmånaden februari, men du gick helt klart segrande ur den striden. (Om du inte uppnår samma kvantitet nästa år får du trösta dig med att kvaliteten ändå väger tyngst)

  Svara
  • Som socker, absolut, precis så är det. Och kvalitet väger alltid tyngst, ju fler böcker jag läser desto större chans att hitta guldkorn dock…

   Svara
  • På riktigt!?! Det här är en stor dag i mitt liv, bäst att njuta för du kommer väl snart och springer om mig i statistiken 😉

   Svara
  • Bloggandet ger så mycket, dels i alla tips en får men också läsgemenskap och diskussioner vilket definitivt bidragit till mitt läsflyt.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.