16 april 2024

The dreaming place

20130803-210251.jpgCharles de Lint är en författare jag länge varit nyfiken på, särskilt efter en hyllning av The Onion girl (på bloggen Book me up) som ingår i den något snåriga Newford-serien. Enligt Goodreads finns det en novellsamling före The Dreaming Place i serien men jag skippade den nu eftersom jag enligt egen fördom har lite svårt för noveller och eftersom den här boken kändes som en perfekt inledning.

The Dreaming Place är ungdomsdrömska sagoskimmer och coming of age-fantasy. Det är fevärld, drömvärld och verklig värld väldigt fint ihopvävt. Jag tycker mycket om utanförstående, ekande ensamma Ash vars sorghantering visar hur destruktivt det kan vara. Hur det mest sårbara kan vara det som tvingar en att distansera sig och börja se ner på andra. För att överleva, och undkomma. Och det blir också väldigt tydligt att och varför det inte fungerar.

The dreaming place är ingen oförglömlig läsupplevelse men den ger absolut mersmak och jag har börjat ana att Charles de Lint kan komma att bli en viktig författare för mig i framtiden. Så peppra mig nu med era de Lint-upplevelser! Vad ska jag läsa och vad kan jag strunta i?

The Dreaming Place av Charles de Lint. Firebird

4 tankar på “The dreaming place

    1. Jagvär djupt tacksam för denna tipsning, hade inte tidigare hört om de Lint. Trader verkar vara en bra nästabok.

  1. Jaghar bara läst en bok, Memory and Dreams. Gillade den men har inte kommit fram till vilken nästa bok ska bli så jag väntar fortfarande, ca 10 år senare. Ska kolla alla tips du får 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.