Ett litet fel med mig…

…är att jag inte har nästan någon självdisciplin. Som i dagarna när jag bett om en del boktips, dels på deckare här och sen på dystopier i jobbet och på Fiktiviteters facebooksida. Och så blev jag dränkt i jättefina tips. Kan jag då skriva en liten lista? Kan jag lugna mig och kanske ta någon av alla de där böckerna nästa vecka? Eller får jag möjligen panik om något är utlånat/inte finns på mitt bibliotek? Möjligen är det så ja, finns det inte tillgängligt i precis detta nu så drabbas jag av tvånget att köpa, genast. En serie som jag inte läst och blev tipsad om till exempel, den första delen var för tillfället utlånad (till en person i åldersmålgruppen dessutom) och kommer inte tillbaka på två veckor. Och jag kan förstås inte nöja mig med att köa, jag måste ha, typ inbunden och alla tre delarna på en gång. Tänk om jag inte ens gillar bok ett!?! Vid det tillfället lyckades jag medelst våld undvika köpet men ni förstår ju varför jag har så sjukt många olästa böcker hemma + låneberget. Borde kanske skärpa till mig lite…

Är det någon som känner igen sig eller är jag helt ensam med det här vanvettet?

17 svar på ”Ett litet fel med mig…”

  • Än så länge: alla du tipsade om utom den jag redan läst (Hill), Blodsarv av Mina, H K Rönblom och New Yorks gudar. Då har jag inte hunnit gå igenom de tips som kommit idag och den där dystopitipsningen har jag inte heller hunnit gå igenom riktigt än. Rapport kommer!

   Svara
 1. Jag måste vara tvärtom och erkänna att jag inte alls är sådan utan tvärtom ofta skriver upp böckerna på listorna eller favoritmarkerar dem på bibblans hemsida. Fördelen med detta är att efter något år så minns jag kanske inte varför jag skrev upp boken ifråga (även om jag på bloggens hemsida har en vill läsa-sida där jag faktiskt har med en rad om varför jag vill läsa boken) och jag kan radera dem. På så vis hålls önskelistan lite i schack även om den ständigt fylls på. Det händer såklart att jag impulsköper böcker men då oftast på typ pocketrea men de blir så ofta liggande så jag har försökt sluta med det.

  För att du nu inte ska blockera mig för all framtid så vill jag tillägga att min sambo är precis som du! ”Åh, den här serien kanske jag gillar – jag köper alla tre delarna och den där ska vara liknande, så jag tar den med” Hans olästa bokhögar är way större än mina. 🙂

  Svara
  • Här blockeras ingen, jag älskar det här att vi är så olika! Önskar att jag vore lite mer återhållsam som du för det här bokhamstrandet leder till rätt höga stresshormoner i perioder. Å andra sidan skulle jag aldrig överleva att vara utan alla mina impulsinköp heller 😉

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.