Början till ett bitterljuvt avsked (Doctor Who, säsong 7)

Tv-serier är så sjukt svåra att skriva om, i alla fall när en befinner sig någonstans mitt i. Hur undvika de där förfärliga spoilersarna? En spoilervarnar väl antar jag och gör så gott det går.

20130903-213809.jpg

Den sjunde säsongen av (nya) Doctor Who kommer så här i slutet av Matt Smiths doktorskap, efter en och en halv halvtrist säsong och en halv bra, och jag kan inte låta bli att konstatera att det blir bättre och bättre nu. Och att jag nog inte riktigt vet hur jag ska klara av att Matt byts mot Peter Capaldi. Capaldi är oerhört skicklig och bra på alla sätt (utom att jag gärna hade sett en normbrytande doktor då) men jag är rädd att cykeln ska börja om. Elfte doktorn inledde så sjukt sorglöst efter tionde doktorns förfärligt hjärtslitande avsked. Nu är elfte riktigt jäkla mörk, på det där slita ut hjärtat ur kroppen i varje avsnitt-sättet, jag älskar det och vet inte hur jag skulle klara sorglös igen. Plus att jag äntligen blivit lite förälskad i elfte, troligen på grund av det där mörkret.

En annan sak jag gillar skarpt med säsong sju är Clara. Visst vill jag veta mer om henne, hon som är en enda stor gåta! Visst vill jag se hur hon ska funka med en ny doktor! Visst är hon en perfekt brygga över i något nytt!

Jag är helt enkelt så himla glad att det är bra på riktigt igen, det finns hopp om framtiden. I november kommer jubileumsavsnittet och i ett julavsnitt genererar slutligen doctorn till ljudet av hurrarop och snyftningar. Det är härligt att få vara en del av allt det här, jag är djupt tacksam över min förmåga att försjunka i fandom!

Vill du läsa mer om Doctor Who? Jag har skrivit tidigare om (nya seriens) säsong 1, säsong 2, säsong 3, säsong 4, specialavsnitten, säsong 5 och logiskt nog också säsong 6. Och så får ni förstås inte missa att läsa ikapp fjolårets Whohelgen!

8 svar på ”Början till ett bitterljuvt avsked (Doctor Who, säsong 7)”

 1. Jag ser nästan enbart fram emot Capaldi! Gillar Smith så mycket bättre än jag trodde att jag till en början skulle göra men vill ändå ha nya doktorns avsnitt nyss. Har lite av säsong 7 kvar och förhandlar om vartenda avsnitt när jag ska se det, för jag vill inte att de ska ta slut. Men ändå: NÄR KOMMER CAPALDI!? 🙂

  Svara
  • Det är väldigt spännande att få vara med om doktorsbyte vilket jag aldrig varit tidigare i realtid eftersom jag började se först förra sommaren. Hur ska det bli liksom, vad blir annorlunda och hur?

   Svara
 2. Åh – längtar så till jubileumsavsnittet. Även om Tennant var ”min” doktor så vann Smith över mig till slut, jag är så lätt att charma 😉 och otroligt nog hoppade jag av lycka när jag fick reda på att det var Peter Capaldi som fått den stora äran. LÄNGTAR!

  Svara
  • Det är så härligt att få bli förälskad i sånt en trodde att en inte skulle falla för 🙂 Vi har så mycket spännande att se fram emot!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.