Bra om vampyrer och fandom

Såg ni Vampyrens hjärta när den visades på svt ifjol? det gjorde av någon anledning inte jag. Mennu finns den på YouTube (här) och efter tips från Daniel Skogström som var med och gjorde filmen åtgärdade jag skadan och såg filmen. Och det var ju en himla tur det.

Vampyrens hjärta är något så sällsynt som en respektfull skildring av fandom, tjejers fandom. Det sägs mycket klokt av författare som Kelley Armstrong (som skrivit Bitten) och Laurel K. Hamilton (pennföraren bakom Anita Blake) och förstås av vampyrforskare och Anne Rice-fantasten Anna Höglund.

Det handlar om betydelsen av fandom, passion och tillhörighet. Det livsnödvändiga i att ge sig hän.
Jag älskar inte twilightvärderingarna men tjejen i filmen förklarar jättebra att de flesta faktiskt är förmögna att omvandla det till något eget, något att stärkas av. Vampyrens hjärta är en respektfull film som vi alla kan lära oss något av, se den!

4 svar på ”Bra om vampyrer och fandom”

    • Jag har också haft Anna som lärare och kan bara hålla med, hon är påläst och allmänt bra på alla sätt och vis. Älskar hennes avhandling (inte ofta en får anledning att säga så ;-))

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.