En liten enkät…

Helena började, Bokbabbel översatte, nu är det dags för mig också att svara. Jag ger er, en liten läsningsenkät:
Vad läser du just nu? Väldigt splittrat och lite uppjagat beroende på att jag fått så många tips på omissbar läsning på slutet. Mest aktivt läser jag min första tre på tre-bok, War for the oaks. Såhär långt, oerhört bra… Och så Aldermans arvinge av Gabriella Håkansson, förunderlig och märklig och gripande som hennes böcker brukar vara.
Vad kommer du att läsa härnäst? Troligen Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson som jag fick med mig från biblioteket häromdagen, och En gammal skandal av Josephine Tey. Poliser och gamla kungar i härlig förening…
En bok du sparat till ett speciellt tillfälle? Jag brukar ju spara en hel massa böcker till jul/sommaren men det är ju egentligen mest ett sätt att inte inse att tiden inte riktigt räcker till… En bok som jag sparat till hösten är i alla fall Kate Mortons senaste roman som jag tänker avnjuta med tekopp i näven, invirad i filt och med oktoberregnet piskande mot rutan.
Den senaste boken du gav upp med? Jag ger sällan upp böcker, de riktigt dåliga brukar jag ändå på något sätt snabbläsa till slut. Men jag lägger ofta undan påbörjade böcker när något annat kommer emellan. Just nu är det The vampire tapestry som ligger på vänt eftersom jag drabbats av kompakt vampyröverdos, och The Asylum som hamnade i skymundan för en massa annat av ingen anledning alls.
Den första boken du läste på engelska? Det första minnet jag har av en engelskspråkig bok var nog när vi läste Hamlet i skolan, en utgåva med både svensk och engelsk text. Sen läste jag nog mest ungdomsböcker på engelska innan jag vågade ge mig på romanerna. Wolf Hall var min största utmaning hittills, och min största läsupplevelse.
Den senaste boken du läste på svenska? Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig av Bodil Malmsten, fantastisk bok med en titel jag faktiskt lyckats memorera till slut…
Kan du citera några dikter? Ja, några. Lite Södergran, lite Fröding och Ferlin och så någon Robert Burns.
Hur hittar du tiden att läsa så mycket som du gör? Lästid hittar en inte, den skapas! Jag väljer läsning framför väldigt mycket annat och läser samtidigt som jag gör de där sakerna som måste göras (laga mat, sitta med barn som ska somna osv). Jag bor i ett rätt stökigt hem och ser väldigt lite på tv.
Vilka nya boksläpp ser du mest fram emot den här hösten? Jag ser fram emot att knyta ihop berättelsen om tjejerna i Engelsfors med Nyckeln. Annars har jag inga sådana där superlängt utan jag ser fram emot att läsa mycket under årets bästa läsmånader (oktober och november lämpar sig inte till något annat än läsning, om ni inte visste det), och att stöta på en hel hög med guldkorn. Särskilt många oväntade sådana hoppas jag på!

2 svar på ”En liten enkät…”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.