13 april 2024

Hemsökt jord

20130824-210749.jpgNär jag på instagram presenterade Hemsökt jord som min nästa läsning i augusti blev det lite diskussion. Några av oss förfasade oss över omslaget som lätt hade kunnat tillhöra valfri sliskromantisk skildring av kvinnor som söker kärleken på irländska hedar (finns det sådana?). Någon hade läst men stannat mitt i. Och sen var vi några som utropade hurra, mosslik! Jag utlovade rapport, och här är den:

Mosslik till trots, Hemsökt jord är en rätt pladdrig och tramsig romantisk roman som försöker vara deckare. Det är för många trängtande blickar och kvinnlig intuition, för mycket fluff helt enkelt. Där finns en gåta om en kvinna som försvunnit i nutid och en om en kvinna från fordom, ingen av dem lyckas gripa mig mycket nog beroende på språk och upplägg. Hemsökt jord är inte ett totalt slöseri med lästimmar men den ger inte särskilt mycket att bära med efteråt heller. En bok att ha och missta…

Hemsökt jord av Erin Hart. Bra böcker

4 tankar på “Hemsökt jord

  1. ”valfri sliskromantisk skildring av kvinnor som söker kärleken på irländska hedar” =) Tro mig det finns massor. När jag gick på högstadiet läste jag b.la. om Gracelin O’Malley av Ann Moore och Tara Flynn av Geraldine O’Neill.

  2. Köpte den på bokrean för några år sedan och läste. Tyckte den var riktigt riktigt dålig. Den författaren vill jag inte läsa mer av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.