Ett kungligt slut

Kinghelg

Tusen tack alla som velat vara med i min tredje temahelg! Tack alla som skrivit, läst och kommenterat! Jag har fått en hel massa lästips under helgen och det får nog bli en Stephen King-månad någon gång snart 🙂 Hoppas att ni har haft lika roligt som jag! För er som inte hunnit läsa än så kommer här en liten sammanfattning plus några lästips i slutet.

Lördag
Dagen inleddes med ett välkomstinlägg här på bloggen. Skuggornas bibliotek skrev om skräckmästaren,
Dark places om citatmaskinen Stephen King varpå jag skrev om min väg genom Stephen Kings författarskap. Annas bokprat bjöd på en recension av Hearts in Atlantis, Bokdetektiven skrev om sin läsning av Eldfödd , Läsa & lyssna recenserade ljudnovellen Apt pupil och Fantastisk fiktion skrev om debuten Carrie. Kim M. Kimselius skrev om sin relation till King och jag avslutade dagen med ett inlägg om hans mästerliga småstadsskildringar. Henrik Elstad skrev också om helgen på Litteraturmagazinet.

Söndag
Jag inledde med att skriva om lyckade och mindre lyckade filmatiseringar, Eli läser och skriver funderade kring utanförskap och ensamhet och Skuggornas bibliotek skrev sitt andra inlägg, den här gången om Det mörka tornet-serien. Bloggen med samma namn, Det mörka tornet alltså, skrev om Stephen King som en röd tråd genom livet. Också Lingonhjärta skrev om Kings betydelse genom åren och jag skrev ett sista inlägg om Kings skildringar barn, uppväxt och framförallt pojkars vuxenblivande. Beroende av böcker skrev om sin omläsning av Duma Key och Precious fragmentation avslutade hela helgen med en text om rädslan som drog.

Och sist men inte minst, några aktuella Kingrelaterade texter som mycket uppenbart inte har det minsta med Fiktiviteters kungliga helg att göra 🙂 : En färsk intervju där Den Store pratar om sin alkoholism, sina böcker och passar på att såga såväl Twilight som Hungerspelen och förstås Margaret Atwoods recension av Kings senaste Doctor Sleep

12 svar på ”Ett kungligt slut”

 1. Tack för den här fina helgen! Det var härligt att bara få gotta ner sig i King. Tråkigt nog har jag läst allt han har skrivit och kan inte få några boktips. Dock är det fantastiskt roligt att diskutera hans böcker och författarskap med andra. Min nördiga, King-galna sida älskar sånt!! 🙂

  Svara
  • Tack själv för att du ville vara med. Jag har fått så galet många tips den här helgen och har läst såpass lite att allt är ”nytt” för mig. Känner mig lite som ett barn i en godisbutik – var börjar jag? Tänker nog börja med Pestens tid ändå eftersom jag varit sugen på den så länge. Känns väldigt fint att veta att jag har Kingböcker för en hel livstid att upptäcka 🙂

   Svara
  • Jätteroligt att du ville vara med! De här temahelgerna blir så bra för att vi är många som skriver och diskuterar, älskar det sociala bloggandet!

   Svara
 2. Håller på att klicka runt bland länkarna och åh, vilken rolig läsning det är! Tack för en fantastisk King-helg! Kul att vara med på ett hörn 🙂

  Svara
 3. Tack själv! Helt fantastiskt roligt att klicka runt bland länkarna nu. Själv ska jag ta och klicka ner Doctor Sleep i veckan. Är så galet sugen på att läsa King just nu efter att få ha gottat sig i kärlek till honom hela helgen 😀

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.