16 april 2024

Bokmässeböcker

Bokmässevecka = overload av bokmässetips från oss bloggare och jag ska naturligtvis inte vara sämre. Det där med vattenflaskan, ryggsäcken och bekväma, gåvänliga skor vet ni, jag tänker berätta hur ni ska göra med läsningen. Dagarna går åt till seminarier och mässgolvshäng, kvällarna kanske ägnas åt mingel och middagar på bibliotekariefylld restaurang men resan till mässan måste ju också fyllas, med läsning förstås. Och vi vet ju alla att packningen på ditvägen bör vara lätt så att den må vara jäkligt tung på hemväg. Alltså är det skönt att slippa packa skrymmande böcker. Lösningen är naturligtvis e-böcker. På läs- eller surfplatta eller rent av för den riktigt packningssmarta, på mobilen. Här följer några tips på egna favoriter. Länkarna leder till nystartade e-handeln Bokii.se som jag tycker är ett mycket trevligt tillskott till bokhandelsmarknaden men de finns naturligtvis att köpa och låna annorstädes också 🙂

För den historiskt elände med patos-intresserade: Jag vill inte tjäna av Ola Larsmo (min recension här)
För den traditionellkulturella: Hummelhonung av Torgny Lindgren
För den som inte ska sova ensam på hotellrummet: Människohamn av John Ajvide Lindquist (min recension här)
För den romantiska: Överenskommelser av Simona Ahrnstedt (min recension här)
För den med lååång resväg: Blonde av Joyce Carol Oates (min recension här)
För den som vill läsa en mässaktuell författare*: Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson (min recension här)

* det finns ju den nyare Den osynlige mannen från Salem men den har jag inte läst så den kan jag inte med säkerhet tipsa om 🙂

Sen kan en ju vara lagd åt det hållet att ljudböcker lockar till annat än sömn och då är ju det också ett förträffligt format ur packningssynpunkt. Jag tror att böckerna ovan finns också som ljudbok men tar inget som helst ansvar vad gäller inläsning och sånt ety jag enbart tagit mig igenom en ljudbok i mitt liv…

Själv läser jag just nu, inte så oväntat, Pestens tid av Stephen King i läsplattan

2 tankar på “Bokmässeböcker

  1. Jag gillar verkligen att du tänk igenom dina bokmässeplaner så noga! E-böcker låter som ett alldeles utmärkt tips för den lätta packningen, och jag tackar för tipset om titlarna. Som du vet är jag ett stort fan av ljudböcker, och vill passa på att rekommendera Storytel. En smidig tjänst med stort utbud. Ha nu en riktigt trevlig och inspirerande bokmässa! Kram

    1. Jag klarar inte riktigt av ljudböcker vilket nog är en vanesak, anstränger mig för mycket tror jag. Tänker på att jag ska vara uppmärksam så mycket att jag blir ouppmärksam 🙂 Tur att du kan tipsa istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.