Mässrapport 1: I vilken Fiktiviteter anländer och irrar runt lite

Egentligen hade jag tänk avsluta det här inlägget med att konstatera att jag förvisso mässbesökt enligt gammalt beprövat recept men att jag faktiskt inte sett Jan Guillou i år. Men det gick ju i stöpet när jag såg karln sitta och prata i den sista montern jag passerade ut från mässan… Humpf, hade önskat att jag fick vara lite unik för en gångs skull…

Men annars då? Jo, jag läste en bok på tåget till Göteborg, den (viviane elisabeth fauville) var bra. Jag sprang runt rätt länge och letade efter mitt hotell vilket är baksidan av att bo på obeprövat hotell. Jag drabbades av akut mässaklimatiseringskris så snart jag klev in genom dörrarna på Svenska mässan men flydde in på ett seminarium om ”Vanmakt som drivkraft” med grundaren för Läkare utan gränser, Johan von Schreeb. Jag gick in mest för att få ro att samla ihop mig men det var också intressant på riktigt. Efter det blev jag mer normal, gjorde planlösa rundor på mässgolvet (present till barnen, check), spanade och lyssnade på författare, lunchade med bästa Linda och Lyran och fick till och med sitta tillsammans och äta riktig mat. Storseminariet ”Men läs då unge!” gick jag mest på för att få beundra min idol Johanna Koljonen men det var förstås hur intressant som helst om läsning, litteraturutredningen och läsande förebilder. Det gav en hel del både till föräldradelen av mig och till bibliotekarien. Och bloggaren…

Sen blev det lite mässgolvet igen innan jag drabbades av lätt huvudvärk, trötthet och vidhängande asocialitet (jag är ingen mingelmänniska). Nu sitter jag på hotellrummet och njuter tystnad, uppskattar tid för bloggande och annalkande läsning. Om en stund ska jag också läsa mässprogram och planera morgondagen. Måste få säga också att dagens mässdräkt (på bilden för de av er som inte sett mig irra runt) var vald av min sexåring och jag tror att han ska få bli min klänningskonsult på heltid framöver, mycket lagom bokmässeklädnad – perfekt inte för varm (ute på golvet) eller för kall (på seminarier). Imorgon blir det något rödare och förhoppningsvis lika skönt, snajdigt matchat med rejäla gympadojor 🙂

Allt som vanligt alltså, men jag har i alla fall inte sett Björn Hellberg…

8 tankar på “Mässrapport 1: I vilken Fiktiviteter anländer och irrar runt lite”

    • Jättetrevligt att ses! Jag såg Hellberg första gången vid allra första montern jag passerade på fredag men du vinner klart 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.