Oönskad

Framtiden. England. En inrättning för oönskade barn, dvs barn födda utanför systemet. Barn födda i kärlek, bortom den verklighet där alla äter mediciner för att inte åldras, där nya människor har blivit överflödiga. Där har ni förutsättningarna för Oönskad

Jag tycker premisserna är intressanta, rent av svindlande. Jag tycker att miljön, Grange Hall, är spöklikt förfärligt spännande beskriven. Jag tänker mer än en gång på lilla Sarah och miss Minchin i Den lilla prinsessan, en bok jag älskade och läste om och om igen som barn.

Men det blir lite ytligt, djupet verkar inte prioriteras, Peter berättar för Anna om deras bakgrund men det som borde brännas känns väldigt sällan. Där finns scener som skär hål i den där plastfilmen framför men det borde ha varit mer, det som känns borde ha känts mer. 

Oönskad har två uppföljare och jag ska inte säga aldrig men de står inte högst upp på priolistan vad gäller läsning. Ok, men inte mer blir det samlade omdömet.

Oönskad av Gemma Malley. B. Wahlströms 

3 svar på ”Oönskad”

    • Har du läst fortsättningen (som inte verkar finnas översatt)? Kanske blir det bättre på känslofronten där…?

      Svara
  1. Tycker boken var lite liknande hungerspelen på ett sätt, men långt ifrån lika bra! Man känner inte lika stort ’medlidande’ med Anna som man gör med Katniss till exempel, och Suzanne Collins sätt att skriva är ju väldigt svårslaget.

    Har också en bokblogg som inriktar sig mest på tonårsböcker, http://thebookandtheteacup.blogspot.se/

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.