Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig

De är orecensionsbara de här böckerna (Bodil Malmstens loggböcker alltså). Om ni inte tror mig så kan vi väl titta lite på de frågor jag vanligen brukar ställa mig när jag recenserar en bok, och de svar jag kan ge om den här boken:
Vad handlar boken om? …. Allt möjligt? Samtiden? Bodil Malmsten? Mig?
Vem har behållning av att läsa den här boken? Eh, alla?
Hur skulle jag sammanfatta den här boken? Sammanfatta?

Ni ser, det går inte. För de av er som läst Bodil Malmstens loggböcker kan jag säga att gillade ni dem så gillar ni garanterat också Och ett skepp…. Det kan till och med hända att det är den bästa av dem. Språket är som alltid sådär underbart lekfullt och utan rädsla. Analyserna och tyckandet är alltid på pricken, som vanligt. Det är så skönt att läsa loggböckerna och flyta in i dem, bli bekräftad och ge precis så mycket av sig själv som en orkar. Det är möjligt att jag älskar Bodil Malmsten reservationslöst och kanske är det därför jag inte kan recensera Och ett skepp….

Har du aldrig läst Bodil Malmsten tidigare? Gör det bara, du har ingenting att förlora!

Låt oss tillsammans nu sätta oss i ring, hålla varandra i handen och aktivt förtränga att det här är den sista loggboken… Och så kan vi passa på att skicka all vår tankekraft till Modernista, på det att de må ge ut samtliga loggböcker i snygg samlingsbox. Jag vill nämligen äga och läsa om dem alla. Många gånger om…

Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig av Bodil Malmsten. Modernista

Boken finns också som e-bok.

1 svar på ”Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.